På flunkende nytt anlegg på Årstad forbereder damene fra Bergens Tennisklubb seg til en etterlengtet lagtennis-sesong.

Når sesongen serves i gang denne uken, blir det første gang siden 2019 at det blir gjennomført lagkamper i mai. De to siste sesongene har det vært amputert seriespill på grunn av pandemien.

Bergens-damene gjorde en strålende høstsesong i fjor og vant alle kampene sine i den regionale serien og er nå klare for den nasjonale 2. divisjon i det nye seriesystemet.

Første kamp for bergenserne spilles i Trondheim 28. mai. Helgen etter blir det hjemmekamper mot Sandefjord og Holmen. Sesongen avsluttes første helg i september med bortekamper mot Njård og Ullern 2. Damene skal også møte Nesodden og byrival Paradis 2 i løpet av sesongen. Irene Aandal-Nilsen forteller om god stemning på treningene, og har tro på at at laget biter godt fra seg.

-Vi gleder oss veldig til årets sesong! Med to travle mødre med totalt seks barn og to spillere som er dedikerte studenter midt i eksamenperiode er det første målet å stille et sterkt lag på alle kampene. Klarer vi det, er målet vårt opprykk. Det aller viktigste for oss er å gi alt i kampene med like god lagånd og humør som i fjor. Vi hadde det utrolig gøy sammen, forteller Irene Aandal-Nilsen.

I årets divisjonstennis er det hele 203 lag med. Det er det høyeste antallet lag på mange år. Det har vært en stigende trend i antall lag de siste årene.

Eliteserien og mange andre lag nedover divisjonene starter sesongen lørdag 21. mai. Noen lag i de laveste divisjonen starter imidlertid allerede onsdag 18. mai.

norsktennis.no kommer til å følge de ulike divisjonene, med flere artikler utover sesongen. Vi oppfordrer klubbene til å sende inn bilder til redaksjonen og ikke minst sørge for å legge inn resultatene samme dag som lagkampene spilles.

Lucie Sejrup, Irene Aandal-Nilsen, Sangeeta Roopan, Airis Santiago Mejia, Mina Adelin Sælen Pedersen var i går samlet til lagtrening på det nye anlegget på Årstad. I tillegg skal også Ine Sælen Pedersen være med på laget. (Alle foto: Bergens Tennisklubb)