Norsk tennis er i sterk utvikling. Aldri før har Norge hatt 4 spillere i hovedtablåene i årets 2. Grand Slam-turnering. I Paris spilles de neste 3 ukene Roland Garros, som vi europeere oftest omtaler den. I USA kalles den French Open.

Casper Ruud
Casper Ruud trenger ingen nærmere presentasjon. 25-åringen fra Snarøya er ranket som nr 7 i verden. Han har hatt sin beste sesongstart hittil i karrieren med 2 ATP-titler og bl.a slått verdensener Novak Djokovic. I Paris er han seedet som nr 7.
Og ikke minst; Philippe-Chatrier, Roland Garros’ centercourt, er nærmest å regne som Caspers „hjemmebane”: Her spilte han finale de to foregående årene.

Ulrikke Eikeri
I damedouble deltar Nordstrandsjenta Ulrikke Eikeri. Hun spiller med estlandske Ingrid Neel, hvor Eikeri/Neel er 13. seedet.
Eikeri er ranket som nr 31 i verden på WTAs doubleliste. Roland Garros vil for alltid være et spesielt sted for Ulrikke: I 2022 spilte hun finale i mixed double på selveste Philippe-Chatrier.

Nicolai Budkov Kjær
Nr. 4 på ITFs verdensranking for juniorer er 17-årige Nicolai Budkov Kjær fra Bygdø Tennisklubb. Budkov Kjær har som ett av årets mål å vinne en junior-Grand Slam.
Han har allerede spilte flere Grand Slams (junior). I 2023 spilte han både Wimbledon og US Open, og i januar i år kom han til semifinalen i Australian Open.
I Roland Garros blir han 3. seedet i single. I double blir han og Joel Schwaerzler fra Østerrike seedet som nr 1.
Sist uke kom han helt til semifinalen i J500 Milano.

Emily Sartz-Lunde
Emily Sartz-Lunde har fyllt 18 år og er fra Holmenkollen Tennisklubb. Hun er nr 20 på ITFs juniorranking.
Hittil i år har hun spilt finale i J300 Asuncion, samt semifinaler i J500 Blumenau og J300 Porto Alegre – alle juniorturneringer på høyeste internasjonale nivå.
I double i Roland Garros skal hun spille med amerikanske Kate Fakhi.

Juniorklassene spilles 2.-8. juni og således har trekningene ikke funnet sted ennå.

Landslagsansvarlig i Norges Tennis- og Padelforbund er Fredrik Loven. Han sier dette:

– Vi har hatt fire spillere i Grand Slam tidligere, men dette er første gang alle fire er i hovedtablåene. Det er fantastisk for en liten tennisnasjon som Norge – som internasjonalt kanskje ikke er så liten lenger.

Han fortsetter…

– Det snakkes mye om Norge ute i den store tennisverden. Om hvordan det er mulig for en nasjon som Norge å ha så stor fremgang i verdens største individuelle idrett. Det er ikke mange land men samme antall tennisspillere som kan stille med fire spillere i en Grand Slam. I tillegg har alle fire spillere kapasitet for å kunne gå langt i årets French Open.

Loven avslutter med:

– Disse spillerne er viktige for den vidre utviklingen av tennis i Norge, da de viser at det er mulig å bli god her hjemme og at det vi gjør i Norge fungerer. Vi jobber for å få flere spillere opp på dette nivået og, ikke minst, å finne samarbeidspartnere som ønsker å være med på denne spillerutviklingen.

Forsidebilde: Philippe-Chatrier fra forrige dagen, da Rafael Nadal møtte Alexander Zverev.