Foto: Twitter, Laver Cup

Igår ble det kjent at Casper Ruud er tatt ut til å spille Laver Cup og debuterer dermed med Team Europe i Boston. Ruud er den høyeste rankede norske spilleren i historien og er idag nr 11 i verden.

-Jeg er gleder meg veldig og synes det er spennende å få muligheten til å representere Team Europe i årets Laver Cup. Det er en stor ære å få spille på lag med så dyktige spillere og bli ledet av lagkaptein, Bjørn Borg, sier Ruud til lavercup.com.

Laver Cup består av de seks beste europeiske spillerne som skal konkurrere mot seks av de beste spillerne fra resten av verden.

-Jeg ser frem til utfordringen og jeg skal gjøre det jeg kan for å bidra til at vi drar hjem seieren i år, fortsetter 22 åringen.

Team Europas kaptein, Bjorn Borg, har tro på laget sitt foran det han selv anser som den viktigste uken i året.

-Vi har et fantastisk lag i år, med seks av topp 11 spillere på rankinglisten. Jeg liker utsiktene våre, sier Borg til lavercup.com

-Det er aldri lett, men vi har var har vært heldige og beholdt vår seiersrekke, men presset er på oss nå for å forsvare vår tittel. Team World er sultne, fortsetter Borg

Foto: Lavercup.com

Verdenstoer Daniil Medvedev, French Open finalisten og verdenstreer Stefanos Tsitsipas, Olympisk gullvinner og verdensfemmer Alexander Zverev , Andrey Rublev (ATP# 7) and Casper Ruud (ATP# 11) utgjør Team Europe i årets utgave av Laver Cup som spilles i Boston 24.-26. september.

Med finalist fra Wimbledon og ATP#8 Matteo Berrettini er Team Europe fullstendig. Roger Federer må trekke seg pga kne operasjon og Dominic Thiem har en håndleddsskade.

-Jeg er veldig skuffet over at jeg går glipp av årets Laver Cup, sier Federer til lavercup.com.

– Team Europe har en utrolig «line-up» og jeg ønsker dem all lykke når de går for sin fjerde Laver cup seier.