Dorthea Abigel Faa Hviding har hatt en bra utvikling på college i USA og får nå sjansen på det norske landslaget.

I Melanie Stokkes fravær får Stavanger-jenta Dorthea Abigel Faa Hviding sjansen på landslaget som skal representere Norge under Billie Jean King Cup. Det er 23-åringens første deltagelse på damelandslaget.

-Dette uttaket betyr uendelig mye for meg og det gjør meg mer motivert enn noen gang, sier Faa Hviding, som i går ble ferdig på college.

Ulrikke Eikeri og Malene Helgø forventes å dra det største lasset når de norske farger skal representeres i Litauen 15.-19. juni. I tillegg er også 22-årige Astrid Wanja Brune Olsen med i troppen.

-Ulrikke og Malene er våre ganske klare ener og toer i single, mens vi har tatt med to sterke double- og hardcourt spillere i Astrid og Dorthea. I double har vi da egentlig fire sterke spillere og man får se litt hvordan det utvikler seg og hvem som kommer til å spille sammen, uttaler landslagstrener Jørgen Vestli.

Det er innendørs hardcourt-dekke som venter det norske laget i Litauen.

-Målet er helt klart å rykke opp, og så får vi se hva de andre landene stiller med og hvordan trekningen blir. Uansett er vi en av favorittene, mener Vestli.

Ulrikke Eikeri er etter hvert blitt en erfaren landslagsspiller og blir nok en gang viktig for Norge.

Sist det var Federation Cup for Norge, var i 2019, og da ble det tap i avgjørende double i opprykkskampen mot Egypt som hadde en fremadstormende Maiar Sherif på laget.

Melanie Stokke var også tatt ut på laget, men kommer ikke til å spille i år pga at hun vil satse på egne turneringer på grus i denne perioden.

-Selv om vi gjerne skulle hatt med Melanie, respekterer vi hennes avgjørelse og vi stiller et sterkt lag som har alle muligheter til å rykke opp uansett, sier Vestli, som sammen med Fredrik Lovén blir kaptein og trener for damene.

Link til siden med lagene og nomineringen etterhvert

Malene Helgø er på vei oppover WTA-listene og får en sentral rolle når Norge skal forsøke å rykke opp en divisjon i Billie Jean King cup, som har erstattet Federation cup.