Etter at Casper Ruud og Viktor Durasovic sikret Norge 3-0 ledelse lørdag, var seieren sikret for det norske herrelandslaget.

I Davis Cup spilles det best av fem kamper. Vinneren av landskampen sikrer seg en mulighet til en ny landskamp neste år, og med det muligheten til å kjempe seg inn i World Group, en turnering som kan sammenlignes med VM i fotball for landslag.

Doubleseieren mot India på lørdagen sørget for at Norge vant Davis Cup oppgjøret sammenlagt. På fredag vant Casper Ruud og Viktor Durasovic hver sin singlekamp. Begge med sifrene 6-1, 6-4.

Publikum gjorde også sitt for å sikre Norge plass i Davis Cup Qualifiers i 2023

-Det er det mest høylytte norske publikummet jeg har spilt foran, sa Casper Ruud på pressekonferansen etter kampene

Helgens kamper på Lillehammer var i World Group 1. Vinneren av denne kampen går inn i kvalifisering om å komme til finalen i 2023.

Norge er for øyeblikket rangert som den 32. beste nasjonen i verden, mens India er nummer 25.