Det nærmer seg finaledagen i mesterskapet i Stavanger, men det er likevel mange spillere igjen på anlegget.

Arrangøren kjører nemlig bonusspill ikke bare i Landsturneringen, men også i 14-årsklassen.

-Vi gjør det for at deltagerne skal få spille mest mulig når de først kommer hit, og gi en mulighet til de som ikke er best til å få noen lunde likt antall kamper med de som går lengst, sier turneringsleder Ole Storhaug.

Det er for lengst etablert at 11- og 12-åringene får spille mange kamper når de deltar i Landsturneringen.

-I U12 spilles det både puljespill og bonus. Når de kommer til U14, så er det plutselig slutt etter én kamp, poengterer den erfarne turneringslederen.

Storhaug peker også på at bonusspill bidrar til å holde folk lenger på anlegget, slik at det er mer folk til stede på finaledagen. Han mener at flere klubber burde vurdert muligheten for å tilby bonusspill for 13- og 14-åringene også.

-Utendørs bør det i alle fall være mulig, og man kan alliere seg med naboklubber og spre arrangementet utover på flere anlegg, mener Storhaug. Nettopp det er Stavanger Tennisklubb vant til å gjøre. Også ved dette mesterskapet har noen deltagere fått noen av kampene sine på et privat senter i nabokommunen Sola, omtrent 10 minutter unna.

Han medgir at det blir noen timer ekstra jobb, men han bryr seg ikke om at allerede lange dager blir enda litt lenger. I årets mesterskap ble det 35 kamper ekstra å sette opp bonusspill i 14-årsklassen. Både de som tapte i 1. runde kvalifiseringen og de som tapte i 1. runde i hovedturneringen fikk tilbud om å spille bonus.

Kristian Sommernes og Ole Helliesen Ramsland røk tidlig ut av hovedturneringen, men nå skal på turneringens femte dag ut i finale i bonusspillet. (Foto: Henning Frøystein)

En av de som satte pris på det, var Ole Helliesen Ramsland. Han røk tidligere enn forventet og var misfornøyd med sin første kamp.

-Det var godt å få spille mer og få mulighet til å få spille seg inn igjen, sier 13-åringen, som har spilt seg fram til finalen i bonusturneringen. Her møter han klubbkameraten Kristian Sommernes.

I årets mesterskap deltar 176 spillere totalt i Landsturneringen U12 og NM U14. Heming og Stavanger deltar med 25 spillere hver. 32 klubber fra Bodø i nord til Kristiansand i sør er representert i turneringen som genererer 416 kamper på sju dager.

Fint å slå ihjel litt ventetid med minitennis sammen med gode klubbkamerater. Sofia Østerhus-Thorvik, Bendik Aadnøy Thorvik, Benjamin Kamps, Marius Mæhle Rykhus, Peder Nordbø, Ingrid Sunde-Bergesen, Victoria Stokka. (Foto: Henning Frøystein)
Celine Egeland Henriksen (Heming), Caroline Holtan Solvang (Ullern), Tilde Bruun-Jansen (Stavanger) og Sophia Nygård (Haugesund) spilte semifinale i bonusturneringen i Landsturneringen. Førstnevnte par vant for øvrig finalen seinere på kvelden. (Foto: Henning Frøystein)