Tekst: Audun Øwre Thorshaug, foto Bjørnar Kvello Hansen

-Dette var stort for oss, sier hovedtrener i Trondhjems Tennisklub, Henrik Selin. – For første gang har vi en GP 60 000-turnering i Trondheim. Og det over 10 år siden sist gang vi hadde en GP her, fortsetter Selin

Det var flere enn TTKs hovedtrener som gledet seg over denne helga med topp-tennis i Trondheim.

– Tusen takk til alle dere frivillige som er med på å skape den rammen vi ønsket for turneringen, sa TTKs styreleder Trond Are Martinsen søndag kveld. Trondheims nye storstue for tennis, Lade tennisarena, hadde da sett et utall forskjellige besøkende i løpet av helga. Og det de fikk se skuffet på ingen måte.

I underkant av 60 spillere var påmeldt, hvorav en rekke tilreisende. Dette ga et spillemessig nivå som Trondheims tennisinteresserte neppe har sett på hjemmebane – noensinne. Flere lokale fikk utvilsomt “kjenne litt på nivået”, som man sier.

– Men dette var også litt av meningen med å holde turneringen, sier hovedtrener Selin. – Vi ønsker å la spillere få muligheten til å utfordre seg og samtidig vise juniorer og publikum hvor landet ligger. Samtidig er det gøy å vise at det er mulig å holde GP-turneringer lengre nordover i landet også. Men det skulle også vise seg å bli lokal dominans helt i toppen i herreklassen, fortsetter Selin

Vincent Patry, Foto: Bjørnar Kvello Hansen

Et stadig voksende hjemmepublikum fulgte det store hjemmehåpet og adoptivtrønder Vincent Patry som kjempet seg fram på et dekke han kjenner svært så godt. Over 50 personer presset seg sammen på tribunen i en spennende og underholdende finale i herreklassen, mellom Patry og Paradis TKs servekanon og entertainer Baltazar Magnus Wiger-Nordås. Den evig hardtarbeidende duracell-kaninen fra Møllenberg (og forstaden Le Plessis-Robinson sør i Paris) viste seg til sist som den sterkeste.

Baltazar Wiger-Nordås, Foto: Bjørnar Kvello Hansen

Også i dameklassen så turneringen en jevn finale med et spill som virkelig gledet publikum på tribunen. Matylda Burylo fra Furuset Tennis IF startet best, men i tredjesett rykket Emilie Christine Elde fra Ullern Tennisklubb fra og dro iland seieren.   

En som også bet godt ifra seg, med seier i doubleklassen, var Christian Parr som nå representerer Paradis TK. Christian har vært i Lade tennisarena før og spilt divisjonskamper for Ålesund TK, og hadde lovord å gi til arrangøren.

– Jeg synes turneringen var bra. Det var godt gjennomført og turneringsledelsen var tilstede og ansvarlige. Det var veldig bra utenfor banen. Players lounge var bra, oppvartningen var veldig bra, arrangørene var hyggelige. Alt i alt veldig bra gjennomført og jeg kommer gjerne tilbake igjen, sa Parr etter turneringen

Doublepartner Vincent Patry stemte i; – Tusen takk til alle som kom og så på kampene!

Double-finalister Herrer
Double-finalister Damer

Hovedtrener Selin var fornøyd med å klare å kombinere topptennis med det sedvanlige opplegget for å få folk til å henge i hallen; full forpleining fra TTK_Army, players lounge med gratis mat til spillerne, tilgjengelig treningsstudio, bordtenniskamper, barnetennisbane, og en trivelig ramme for å kunne bli kjent. 

Turneringsledelsen ved Henrik Selin og TTK-leder Trond Are Martinsen roste spillerne for god sportsånd på banen, og god stemning i hallen gjennom helga. Neste gang skal vi stille med enda større tribune!  

Alle resultatene fra turneringen finner du her: