-Det er kjekt å være med på et lag med engasjerte damer som synes tennis er gøy, forteller Sigrid Frafjord Landa (til venstre). Sandnes-jenta, som har spilt konkurransetennis for Stavanger Tennisklubb i tenårene, spiller nå sammen med blant andre lagkaptein Carita Teien (midten) og Maria Rini (til høyre).

Årets lagtennis-sesong nærmer seg slutten, en drøy måned etter at landets dame- og herrelag endelig fikk komme igang igjen med seriekamper igjen – nesten to år etter forrige sesong. 2021-sesongen ble en komprimert sesong på grunn av pandemien.

Ett av lagene som har hatt en intens lagtennis-høst, er Fagerheimens damelag. Laget fra Oslo øst har i løpet av tre uker fra midten av august til begynnelsen av september spilt seks kamper.

-Det har gått overraskende greit med en komprimert sesong, vi har vært heldige med været og har ikke måttet flytte en eneste kamp (bank i bordet), forteller lagkaptein Carita Teien. Det har heller ikke manglet på spillere.

-Vi har etter hvert mange sterke spillere på laget og god kontinuitet fra tidligere år. Vi er elleve spillere på laget, som er litt luksus, og alle er like gira på opprykk. Det er godt med et felles mål, mener hun.

En av spillerne på laget er studenten Sigrid Frafjord Landa, som spiller sin første sesong for laget fra Grünerløkka.

Suksesskvartett: Lotta Larsson, Josephine Bomer, Carita Teien og Maria Rini etter nok en seier for Fagerheimen Tennisklubb. (Foto: Fagerheimen Tennisklubb)

-Det er noen år siden jeg har spilt ordentlige kamper og under Corona fikk jeg lyst til å spille litt mer utover en time av og til. Jeg meldte meg derfor inn i Fagerheimen i fjor. Det har vært veldig kjekt å spille lagkamper og få utfordret seg på banen igjen, og det er selvfølgelig kult at laget topper tabellen etter ett år med nedstenging, forteller 24-åringen.

Før den siste seriekampen ligger Sigrids nye lag godt an. 15 av 18 mulige poeng er fasiten før Mysen kommer på besøk til Grünerløkka i morgen. Med hjemmeseier blir det opprykk til 1. divisjon.

Tabell og resultater 2. divisjon avd. A

Her er status i de øvrige avdelingene i 2. divisjon damer:

I avdeling B kjemper debutant Nittedal sammen med mer etablerte Holmen om den øverste plassen. Nittedal har ikke hatt damelag på 26 år, men i debutsesongen har de ikke vært beskjedne i poengfangsten. Etter fire kamper har de samlet inn 10 poeng, ett poeng færre enn topplaget Holmen.

Nittedal kan si seg godt fornøyd med debutsesongen i seriesystemet – 26 år siden forrige gang Nittedal var representert med damelag. (Foto: Nittedal Tennis)
Lillehammer har hatt mye å juble for så langt i høst. Mot Njård i siste kamp ble det imidlertid stopp på seiersrekken. Lillehammer-damene oppnår allikevel en anstendig andreplass på tabellen, etter 13 poeng på fem kamper.

Njård trakk i dag det lengste strået mot Lillehammer i toppoppgjøret i avdeling C. Med seier i match tiebreak, inntar Njård tabelltoppen og rykker etter alt å dømme opp til 1. divisjon.

Avdeling D avgjøres ikke før neste helg. Avdelingsseieren står mellom Tønsberg, Kristiansand 2, Sandefjord 2 og Stavanger 3. Disse fire lagene møtes i sluttspill lørdag 18/9 og søndag 19/9. Laget som står igjen som vinner av søndagens finale, rykker opp til 1. divisjon.

Hvem som vinner divisjonens siste pulje, avdeling E, blir klart etter at Tromsø og Bergen har møttes til dyst i dag. Begge lag har vunnet to kamper hver og møtes dermed til toppoppgjør. Vinneren møter trolig vinneren av avdeling B eller C i opprykkskvalifsering.

Tromsø vant mot både Ålesund 1 og Ålesund 2. Dersom Tromsø-damene også slår Bergen, blir det opprykksfinale mot annen avdelingsvinner for kaptein Helene Hodal Lødemel og resten av tromsøværingene. (Foto: Tromsø Tennisklubb)