Furuset-damene har vært ustoppelige sju år på rad – kan det bli gull nummer åtte?

Malene Helgø og Astrid Wanja Brun Olsen har vært sterke bidragsytere i en årrekke, men Furuset har hatt en imponerende bredde i laget. Selv uten landslagsstjernene har Furuset vært bunnsolide.

Furuset må finne seg i å ha favorittstempelet i år også, selv om solide en av de mestvinnende spillerne i fjor, Hedda Gurholt, har meldt overgang tilbake til moderklubben Heming.

Kaptein Ingrid Huus forteller at Furuset stiller med tre nye i troppen i år. Mille Hågensen, Julie Holte og Michelle Armani har allerede vært tilknyttet klubbens treninger en god stund – nå ikler de seg Furuset-drakt og satser på å bidra til enda mer Furuset-suksess.

-Hvordan vurderer du lagets gjennomføring i fjor?
-Vi var fornøyd med fjoråret! Utrolig glade for at det ble gjennomført tross restriksjoner! Vi tok det 7. gullet på 7 år og fikk brukt en stor tropp med spillere på de fem kampene!

-Hvordan ser dere på årets sesong?

-Vi er spente på årets serie! Krysser fingrene for at alt faller på plass i forhold til gjennomføring! Det er selvfølgelig litt spennende når det blir, og ettersom mange av våre spillere er på ulike kontinenter håper vi på en avklaring i litt tid i forkant så alle kan rekke hjem og karantene og det som følger med! 

-Hvilken betydning har NM lag/eliteserien for deres klubb?
-Vi gleder oss over ukene med NM lag hvor det blir et samlingspunkt mellom spillerne på laget, trenerne og andre medlemmer i klubben som kommer og ser på! Det er mye god stemning, og jeg synes vi har lykkes med å samle et lag som er gode forbilder for andre!

Disse to har vært med på å ta gull sju år på rad. Her fra finalen i 2020. (Espen Hildrup)