Heming og Ullern har imponert mest i kvinnenes eliteserie. Begge lag står med fem strake seirer. I morgen møtes de to til toppoppgjør på Ullerns hjemmebane.

Heming topper tabellen etter litt flere vunnede enkeltkamper. Heming kom fra møtene med Vestre Bærum og Furuset med 7-0. Dessuten ble det 5-2 over Holmenkollen og 4-3 både mot Stavanger og OTK. Hemings kaptein, Maren Nordklev, er fornøyd med årets sesong så langt.

-Så langt i serien er jeg veldig fornøyd med innsatsen til jentene. Vi har et relativt ungt lag, men det setter ingen stopper for oss. Jentene er motiverte og kjemper like hardt for hver kamp. Spesielt er jeg godt fornøyd med double-spillet til jentene, disse kampene har blitt avgjørende for å vinne hele lagkampen totalt.

Til helgen står Ullern og Stabekk for tur som motstandere. Nordklev sier Heming-jentene er beredt for oppgaven.

-Vi er klare og motiverte, samt helt inneforsått med at det må kriges hver kamp for å kunne dra det i land. Blir spennende og se hva helgen vil bringe, men vi gleder oss til fortsettelsen.

Mye å smile for så langt for Heming-jentene. (Alle foto: Espen Hildrup)
Heming-jentene har vært uslåelige så langt i eliteserien. Lørdag er det toppoppgjør mot et annet ubeseiret lag; Ullern.

Ullern har tapt noen flere enkeltkamper enn Heming, men har vist en god egenskap å vippe kampene til sin fordel. Både Stabekk, Holmenkollen og OTK ga Ullern-jentene kamp til døren, men i alle oppgjør ble det 4-3 til Ullern. Det viser styrke å sørge for at poengene kommer inn i riktig bank når det er såpass jevnt. Samtidig understreker det at årets eliteserie er vidåpen. Lagets kaptein, Tobias Lystad, er fornøyd med poengfangsten til tross for forfall fra noen av spillerne.

-Ullern har levert veldig solid i år. Vi begynte serien uten Ine og Emely, som begge er på college. Likevel klarte vi å dra i land noen seirer. Dessverre ble Adriana skade, noe som selvfølgelig svekket laget vårt. Til tross for alle hindrene på veien, har vi klart oss ganske bra, og det er vi veldig fornøyd med.

Ullern-kapteinen er spent på fortsettelsen. Lørdag er det altså toppoppgjør mot Heming, og på søndag er det kamp mot et Furuset-lag som har slitt tungt så langt i år.

-Det er mange kamper i år, og utfordrende å stille med fullt mannskap hver gang, særlig i langhelger. Eliteserien har i år stort sett handlet om organisering og planlegging for å kunne klare å stille lag. Vi prøver vårt beste, og vårt hovedfokus er å ha det gøy på banen, så får resultatene bli deretter. Hittil tror jeg samtlige jenter på laget har hatt det morsomt på banen, og da har også resultatene bikket vår vei. Vi gleder oss til fortsettelsen, forteller Lystad.

Emilie Elde har hatt en nøkkelrolle i det gode Ullern-laget.