Lade Tennisarena står Trondhjems TK (TTK) og NTNUI Tennis for avviklingen av helgens NM Lag Inne. Her er IL Sverre, Paradis, Trondhjems TK, NTNUI, Bodø og Ålesund samlet til kvalifiseringskamper.

Praktfulle Lade Sportsarena ble innviet i februar 2018. Bygget rommer Lade Tennisarena med 4 baner, Trondheim Bordtennisklubb og Trondheim Taekwon-do Klubb. Tennisarenaen er et 50/50-prosjekt mellom TTK og NTNUI.

En av de sentrale personene i Trondheimstennisen er daglig leder av Lade Tennisarena, Øystein Glåmseter. Han var også sterkt involvert i hele prosessen med tennisareaen. Det er derfor spennende å høre hvordan det har gått siden denne solskinnsdagen i februar 2018, da Trondheimstennisen innviet sin nye storstue.

-Jeg kan ikke si annet enn at det har gått bra, faktisk veldig bra, innleder Glåmseter. -Det har vært en sammenhengende positiv utvikling ikke bare for arenaen, men også for de to klubbene her i Trondheim. Klubbene har rekordmange medlemmer.

Ikke faste innetimer i høst

-Pågangen for å spille inne har i høst vært så stor at vi ikke har tatt imot bestillinger på faste timer; flere får anledning til spille om man kun kan sette seg opp på enkelttimer. Fra nyttår av går vi imidertid tilbake til utleie av faste timer, men kun for timene utenom kjernetiden og i helgene.

90 minutter i kø for 30 minutter tennis

Da vi var tilstede på innvelsen la vi merke til et større areal som lå brakk på baksiden av arenaen.

-Der ligger det 4 kommunale utendørsbaner nå, forteller Glåmseter når vi minner ham på det. -Kommunen har bygd og drifter 4 baner. Interessen for å bruke dem er helt enorm. Her kan alle bare møte opp og spille 30 minutter av gangen. Folk står i kø halvannen time for å få sin tilmålte halvtime. Slike lavterskeltilbud er viktige, da det er nybegynnere som bruker banene. Og apropos tennisinteresse; den lokale XXL-butikken her har i perioder vært helt utsolgt for tennisutstyr.

Vil gjerne ha flere arrangementer

Glåmseter synes NM Lag Inne er helt topp å ha i Trondheim.
-Hovedtreneren vår, Henrik Selin, har gjort en kjempejobb i forkant for å få dette til. Vi vil gjerne arrangere og ønsker oss flere slike større arrangementer. Denne helgen har det vært mye god tennis og mange kamper på høyt nivå. Det er gøy å se på og er en energikilde for hele tennismijøet. Så hils NTF og si at de gjerne kan se nordover når de tildeler arrangementene…

I morgen er Øystein Glåmseter også turneringsleder på Lade Tennisarena. Da er det spesielt èn kamp han gleder seg til: Herrelagene til Trondhjems Tennisklubb og NTNUI møtes til avgjørende kamp; vinneren er kvalifisert til sluttspillet på OTA 5.-7. november. Måtte den beste vinne!

Link til alle dagens kvalifiseringskamper i NM Lag Inne

Bilde: IL Sverre’s herrelag – på plass i Trondheim