Moss har sakte, men sikkert nærmet seg Norgestoppen. I 2011 spilte laget på fjerde nivå. I 2020 debuterte laget i eliteserien og slo til med finaleplass etter 4-3-seier i semfinalen mot Holmenkollen. Ole Conrad Reier har vært sentral i denne utviklingen, og gledet seg stort over fjorårets resultater.

-Vi er veldig fornøyde med gjennomføringen i 2020.  Sølv var over forventet i vår første sesong i Eliteserien.

-Hvordan ser dere på årets sesong?  

-Spillernes motivasjon for årets Eliteserie er «på plass».  Selv om vår plan om å samle spillerne til fellestreninger gjennom vinteren ikke har latt seg gjennomføre, har våre antatt viktigste spillere likevel fått trent bra hver for seg da noen bor i Oslo og noen i utlandet.  I Moss har vi hatt en del problemer med treningen for de over 20 gjennom vinteren med diverse nedstenginger og (etter min mening) uforholdsmessige tiltak i forhold til reell smittefare med tennistrening.  Det var godt å endelig få på plass en toppidrettsdefinisjon for Eliteseriespillere, men for vår del hjalp det lite da vi kort tid etterpå havnet i 5A uten toppidrettsunntak for de over 20 år. Ett pluss er at vi har kunnet spille på grus siden 31. mars, og at vi etter påske har kommet i gang med et par treninger i uken for de spillerne vi har i Oslo og Moss.

-Hvordan stiller laget i år i forhold til sist sesong?

-Vi stiller stort sett med samme tropp, men har fått en ny spiller i troppen i Niklas Bådstangen som nå bor i München, men som jo egentlig er østfolding!  Han har trent veldig bra og etter rapportene utviklet seg godt denne vinteren.  Han vil være fullvaksinert midt i mai og kan forhåpentligvis komme seg inn i landet for å spille – men det kan jo også bli en utfordring. 

-Hvilken betydning har NM lag/eliteserien for deres klubb? 

-MTK er en liten klubb og for de involverte er det selvsagt inspirerende å få være med i Eliteserien.  Men det viktigste i Moss TK er likevel å kunne tilby tennisaktiviteter og spill på alle nivåer hele året – og på den måten både bygge opp MTK og tennisinteressen i vårt område.  Å være i Eliteserien skaper kanskje litt ekstra interesse?  

Mer å strekke seg etter? Klarer Moss Tennisklubb å nå enda flere milepæler etter den sportslige oppturen klubben har hatt de siste årene? (Foto: Espen Hildrup)