Årets store innendørs klubbegivenhet er i ferd med å avsluttes på Oslo Tennisarena. I morgen kl 0900 spilles semifinalene i NM Lag Inne. Finalene følger kl 1300.

I år var de ulike klassene og puljene delt inn etter navn på kjente spillere. Jentene spilte i Barty og Osaka-puljer. Gutteklassen var delt i Nadal og Federer. Damene i Eikeri og Helgø, mens herrene gjorde opp i Durasovic og Ruud.

Fredag gikk kampene tett fra tidlig ettermiddag til over midnatt. Da gikk Øystein Wirak og Kristiansand i garderoben nærmere kl 0030 – etter å ha måttet gi tapt 1-2 for Njård.
I dag, lørdag, startet kampene 0900 og er nettopp avsluttet, hvor det også ble spilt på Furuset Tennis.

Til Oslo for å ha det gøy

Et av lagene med lengst reisevei er Trondhjems Tennisklubb’s (TTK) damelag. På laget spiller bl.a Marie Elster, hvor moren Anne Elster og „bestemor” Kari Løkholm utgjorde lagets heiagjeng.
Trondhjems første motstander var Stabekk TK. Stabekk vant 3-0. Marie møtte Sanne Selmer Gilje, hvor Selmer Gilje ble altfor god: 0-4 0-4 0-4. Allikevel sier Marie etter kampen at det var veldig gøy. Gøy, motiverende og lærerikt å møte en så god spiller – og hun skal hjem til Trondheim for å trene. Trene for etterhvert å spille flere kamper mot spillere på Sanne’s nivå. Det ga mersmak – til tross for resultatet. Da har NM Lag fylt en viktig funksjon.

Mange jevne kamper – populært format

NTFs Svein Are Lapstun var dagens turneringsleder på OTA. Han forteller at kampene har forløpt uproblematisk. Noe av det spesielle med denne type lagspill er at det er lov å ha både coach og lagkamerater på banen. Tilbakemeldingene er ubetinget positive.

Semifinaler og finaler sønsdag

I morgen, søndag, starter semifinalene kl 0900 og finalene kl 1300. Det hadde vært hyggelig om flere fant veien til Oslo Tennisarena. Det spilles mye god tennis og ikke minst for spillerne er det morsommere.

Link til Tournament software

Link 1 til bilder på Instagram

Link 2 til bilder på Instagram

Forsidebilde: Trondhjems Tennisklubbs damelag. F.v Anne Elster («supporterleder»), Marte Skarland, Marie Elster og Åshild Børset. Marte Skarland er tidligere håndballspiller på Byåsen og spilte sammen med bl.a Trine Haltvik. Og – i tillegg – hun har bursdag i dag: Gratulerer, Marte!