Åsmund Ådnøy er mannen bak Tennisbloggen.net, som er inne i sitt 18. år med tennisinnlegg til glede for andre tennisentusiaster.

Helt siden 2004 – lenge før facebook – har den Stavanger-bosatte tennisentusiasten publisert saker om alt fra tennisbøker, tennisfilmer, tennisutstyr, tennisstjerner, tenniskamper, for å nevne noe.

-Jeg savnet et sted å diskutere tennis med folk. Jeg ville skrive om tennis på fritiden. Det var lite stoff om norsk tennis. Da gikk jeg bare i gang. I dag har diskusjonsforum flyttet seg til Facebook, som har tatt det markedet, sier Ådnøy.

I nyere tid har bloggen hans fått en mer lokal profil. ATP-finaler er det mange som skriver om, men færre som dekker lokal tennis. Det siste året har det gått mest i tennisbaner.

-Jeg vil være til hjelp for folk som lurer på noe om tennis – være øyne på bakken der folk bor og vil spille tennis, forteller Ådnøy.

Selv startet han med tennis først etter at han flyttet fra Florø som 13-åring. Her har han testet tennisbanene i barndomsbyen sin. (Foto: Tennisbloggen.net)

De som har fulgt bloggen hans i det siste, har fått den ene videorapporten etter den andre fra mer eller mindre innbydende tennisbaner på Vestlandet og Sørlandet. Florø, Mandal, Kristiansund, Haugesund, Kvitsøy for å nevne noen steder han har stoppet på underveis på familieferier – og selvfølgelig ulike baner i eget distrikt.

Tidligere i vinter kunne man se ham og hans faste tennispartner Jostein Gjertsen teste tennis på snø. Her kan man se hvordan det gikk i videobloggen Winter wondertennisland. I tillegg til en stor entusiasme for spillet, er den tidligere journalisten i Stavanger Aftenblad kunnskapsrik og deler gjerne tennishistorier.

Pandemitennis i vinter (Foto: Tennisbloggen.net)

-Det virker som folk setter pris på innleggene. Jeg opplever at folk synes det er nyttig og gøy. Jeg har det i alle fall gøy når jeg lager dette, sier Ådnøy.

Framover har han flere tennisbaner han har lyst til å teste og rapportere fra på bloggen sin.

-Jeg har på ingen måte oversikt over alle tennisbanene i Rogaland. Det finnes sikkert noen skjulte perler. Jeg har fått nyss om en bane på Ogna. Har også lyst til å dra til Nesflaten – langt inni Suldal. En kamerat har vært der og tatt bilde. Og Sauda – her var det tidligere fire baner for funksjonærene som jobbet på smelteverket i gamle dager. Tidens tann har tatt banene, men ryktene sier at banene skal rehabiliteres, forteller han, før han i farten også nevner Valle i Setesdal som ett av flere mulige besøk i tiden som kommer. Se ikke bort fra at det kan komme enda flere videosnutter fra flere tennisbaner.

-Er jeg i nærheten av en tennisbane, filmer jeg den, sier tennisbloggeren.

Kanskje kan videoene bidra til at gamle tennishelter børster støvet fra tennisracketen sin? -Mange har prøvd tennis som ung, og har siden forsvunnet fra tennisen. De trenger et dytt, så kommer de kanskje igang igjen, undrer Ådnøy. (Foto: Tennisbloggen.net)
Mesteparten av trafikken på siden hans kommer gjennom Facebook. Noen finner også siden hans gjennom Google-søk.
Prøver Tennisbloggen her å avlive myten om den sindige sørlendingen? (Foto: Tennisbloggen.net)

Et lite utvalg av andre innlegg Ådnøy har publisertpå tennisbloggen.net: