– Det er bare å melde seg på, sier padelansvarlig Alen Putes i Norges Tennis- og Padelforbund, mens han leser noen av SMSene som renner inn.

– Norwegian Padel Tour (NPT) er for alle, alle som har lyst er velkommen, fortsetter han. Touren har klasser tilpasset ulike ferdighetsnivåer; NTP 1000, NTP 500, NTP 250, NTP 100, NTP 50 og junior. NTP 1000 er for de beste, NTP 50 for mosjonister og de som bare har lyst til å spille.

Det er lørdag formiddag og vi har tatt turen de imponerende fasilitetene til Norges største padelsenter, PDL Center Ski, hvor padeltouren er denne helgen. Senteret åpnet i juni 2021. 6.000 kvadratmetere og 16 baner med treningssenter og golfsimulatorer integrert.

– Deltakelsen i herreklassen er veldig bra, sier Putes. Men vi tar gjerne i mot flere damer og juniorer. Vi jobber for å spre turneringene til hele landet. Og med å få på plass et sanksjonert rankingsystem.

Det er gått noen timer siden vi kom. Folk ankommer hele tiden og senteret er nær fullt. Det prates. Det høres latter. Lydnivået er høyt, veldig høyt, spesielt for en med tennisører. Folk er i bevegelse, selv om ballen er i spill. Padel er sosialt. Padel er den nye favorittsporten for mange.

Thorbjørn Berger (nummer 2 fra venstre), Norgesmester Emma Karlsrud (nummer 5 fra venstre), sammen med juniorer fra Smaalenene Padelklubb.

Bestilte baner før kontrakt på lokaler var signert

Som i de fleste idretter er det ildsjeler og pådrivere. I sofaen litt bortenfor oss sitter en av dem. Thorbjørn Berger, 66 år og nylig pensjonert tannlege, så padel for første gang i Spania i 2014. Det ble starten på et lidenskaplig forhold.

– Jeg så padel første gang i Spania i 2014 og forsøkte meg på banen et par ganger. Umiddelbart syntes jeg det var veldig moro. I årene etter var jeg på en rekke padelturneringer. Det er jo mange av dem i Spania. Og det som virkelig fasinerte meg var at spillerne var i alle „varianter” og alle spilte sammen. Alle hadde det gøy – sammen. Unge, eldre, små og store,… Det var da jeg bestemte meg for at dette måtte vi få til også i Norge.

I 2016 startet jakten på lokaler og anlegg her hjemme.

– I starten snakket jeg for døve ører. Av alle de jeg kontaktet var det ingen som visste noe om – eller hadde interesse av – padel. Her i Ski hadde Høegh Shipping nettopp gått inn i eiendom. De svarte at de hadde noen lokaler i Askim, som kanskje egnet seg. Jeg fikk med kompisen min fra Sparta Treningssenter for å se på lokalene. Lokalene var fine – og dermed saken klar. Her skulle det bli padelsenter.

Berger tillegger med et smil… – Vi var nok litt gærne. For i desember bestilte vi baner fra Spania – før vi hadde signert leiekontrakten med Høegh…

Banene ble montert i februar 2017.

– I juni 2017 åpnet vi dørene for senteret vårt med 4 baner. Jeg hadde håpet at vi skulle bli Norges første padelsenter, men Christian Ruud og Fornebu Padel slo oss på oppløpssiden.

Første padelklubb i Norge var Smaalenene Padelklubb med ACE racket og treningssenter, hvor Berger var formann første året. I dag er 66-åringen både aktiv turneringsspiller og trener for juniorene i Smaalene.

Favorittseiere i eliteklassene

Turneringen fortsatte på sin 3. dag i dag. Pga problemer med tournament software er ikke alle resultatene tilgjengelige, men de blir å finne på denne linken når programvaren samarbeider igjen.

Det som imidertid er klart er at i eliteklassen NPT 1000 ble det favorittseiere. I dameklassen gikk Emma Karlsrud og Hannah Lehfeldt til topps. I herreklassen vant Fredrik Ask og Michael Geraghty.

Neste helg er det ikke mindre enn 2 NPT’er: NPT 250 / 100 / 50 i Trondheim og NPT 500 / 250 / 100 / 50 / Junior i Drammen. Velkommen. Det er bare å melde seg på!

Link til turneringen på tournament software

Link til bilder fra lørdagen

Hallsjef Veronica Dahlsten og padelansvarlig NTPF Alen Putes.