Asker, Stavanger 3, Moss 2 og Porsgrunn vant hver sin pulje i 2. divisjon og kjemper om to plasser i neste års 1. divisjon. Det blir stor forskjell i skjebnen for de to lagene som går ut som tapere i opprykksfinalen. Taperne av finalekampen rykker nemlig ned til 3. divisjon.

Det er premissene før lagene skal ut i sin siste kamp i det som ble en kort og komprimert lagtennis-sesong.

Neste år trer nemlig den nye seriestrukturen i kraft. Kort fortalt handler den nye seriestrukturen om at det blir trangere i toppen. Antall 1. divisjonslag halveres, antall 2. divisjonslag halveres. Dette betyr at mange lag opplever å rykke ned til lavere divisjoner.

-Det er litt brutalt, ja. Men vi tror det blir bra med omlegging, at 1. og 2. divisjon blir mer spisset, sier Svein Are Lapstun i Norges Tennisforbund.

Årets 2. divisjon ble delt opp i fire puljer på grunn av at pandemien forkortet sesongen. Moss 2 vant avdeling A1, Porsgrunn vant avdeling A2, Asker vant B1, mens Stavanger 3 vant B2.

Asker reiser til Stavanger for å forsøke å kare til seg billett til neste års spissede 1. divisjon. Moss 2 får besøk av Porsgrunn. Vinneren av disse kampene går til 1. divisjon, taperne slår følge med de fleste andre lagene i 2. divisjon, nemlig i det som får navnet 3. divisjon fra 2022.

-Vi har inntrykk av at klubbene har prioritert lagene mer, spesielt i 1. divisjon og 2. divisjon i og med at det har vært større konsekvenser, sier Lapstun.

Han synes ellers det har vært gode erfaringer fra årets sesong.

-Det har gått overraskende bra med de 198 lagene. Noen få lag har slitt med å stille lag, men ellers veldig bra, sier Lapstun.

Moss 2: Ludwig Boos-Eek, Daniel Berling, Torstein Clausen Jystad, Ole Jørgen Henæs, Anders Wilhelmsen utgjør Moss-laget som har tre strake 4-2-seirer i 2. divisjon avd. A1.
Stavanger 3: Robin McClusky, Henrik Helliesen, Husiar Johnsen, Mathias Jæger-Pedersen, Henning Frøystein, Kjetil Halvorsen, Leonard Faa Hviding har bidratt til full pott for Stavanger 3 denne sesongen.