Det var forventet stor publikumsinteresse rundt Davis Cup kampen mellom Norge og Usbekistan. OG det ble det. Dels fordi at landskamper samler mye folk, dels fordi at Norge var favoritt og selvfølgelig fordi Casper Ruud spiller på det norske laget. 

Davis Cup kamper spilles best av 5 kamper hvorav 4 er singles og 1 kamp er double.
Kampene avgjøres i best av 3 set.

Første kamp var mellom Casper Ruud  mot Khumoyun Sultanov. Ruud var storfavoritt, men fikk kanskje mer motstand enn hva både publikum og Ruud selv hadde forventet. Til tross viste Casper Ruud at han er en bedre spiller på så å si alle områder og vant til slutt 6-3, 6-3. 

I kamp 2 møttes Viktor Durasovic og Dennis Istomin. Også i denne kampen var det en klar favoritt. Istomin har på sitt beste vært nummer 33 på verdensrankingen. Viktor hadde sin høyeste ranking på 298 i oktober 2019. 

Viktor startet noe usikkert, men servet godt. Det ble en del upressede feil i starten, men viste tydelig at han ville ha kommando i matchen og spilte aggressivt. Det fikk han betalt for å tok det første settet overbevisende 6-3.

Viktor Durasovic på Oslo Tennisarena fredag 17. september. Foto: Espen Hildrup

Andre settet fortsatte som det første. Viktor tok føringen, servet godt og satte Istomin ettertrykkelig på plass og tok settet 6-4.

Dennis Istomin fra Usbekistan, foto Espen Hildrup

Norge leder 2-0 etter den første dagen av landskampen mot Usbekistan. 
Norge har da det best mulige utgangspunktet for lørdagens kamper. 

– Vi håper at det blir like mange som kommer i morgen, med samme stemning og blir med å heie Norge frem til playoff mulighet til World group  i November, sier Generalsekretær i Norges Tennisforbund Aslak Paulsen.

Matchene starter 14:00 på Oslo Tennisarena