Med 2-0 etter første spilldag hadde det norske herrelandslaget det beste utgangspunktet for dag 2. DC kamper spilles best av 5 kamper, så kun en seier var nødvendig for å avgjøre oppgjøret mot Usbekerne.  

Først kamp var mellom Durasovic/Ruud og Fayziev/Istomin. Fredagskampene viste at Usbekerne var gode nettspillere, så det var forventet en tett kamp. Og det ble det.

Viktor Durasovic og Casper Ruud i lørdagens double. Foto: Espen Hildrup


Første set ble avgjort på tie-break, dessverre i Usbekisk favør. I det andre settet tok Usbekerne raskt føringen og brøt de norske gutta. Det holdt de helt inn og sikret Usbekistans første seier i landskampen.  2-1.

Foto: Espen Hildrup
Usbekistanske Fayziev og Istomin spilte sammen i lørdagens double. Foto: Espen Hildrup

I neste match skulle vår store stjerne ut i manesjen mot Sanjar Fayziev. Fayziev kom inn for Istomin som av ukjente årsaker kastet inn håndkleet.

Fayziev spilte en solid match og utfordret Casper med nettspill og god serving. I deler av matchen var det svært jevnt, men Casper tok frem noe ekstra når det var behov for det og sikret landskampseier 3-1. 

Det norske laget skal nå spille play-off kamp til World group i november. Hvem som blir motstander trekkes den 22. september.

– At Norges DC lag for muligheten til å spille play off kamp for å kvalifisere seg til world group er helt uvirkelig. Vi klyper oss i armen, men er utrolig stolte av spillere, trenere og støtteapparat i laget. Like viktig er det å takke hele teamet i NTF administrasjonen som har jobbet knallhardt for å skape et så suksessfullt arrangement, sier Generalsekretær i Norges Tennisforbund, Aslak Paulsen

Det norske laget bestod av Felix Nordby, Andreja Petrovic, Simen Sunde Bratholm, Viktor Durasovic og Casper Ruud.