Da Casper Ruud startet ungdomsskolen på NTG-u på Nadderud i Bærum som 12-åring, hadde de i oppgave å skrive om sine mål.

Sportslig leder på NTG-u Tormod Sandvei husker godt Caspers mål som på NTG-U i 2011. Dengang virket målene hårreisende, men målene er nådd 5 år før tiden.

– Da jeg begynte på ungdomsskolen, lagde vi en presentasjon om oss selv for å bli bedre kjent med hverandre. Da skrev jeg at målet mitt var å bli topp 50 i verden innen 2025. Det har gått litt fortere enn det, sier Casper Ruud om presentasjonen.

Casper Ruuds ungdomsskole har lenge ønsket å hedre deres tidligere elev, Casper Ruud. Med lærerstaben tilstede, fikk Ruud innvie rommet de idag har oppkalt etter ham.

Casper Ruud møtte tidligere lærere på NTG U på Bekkestua i Bærum

På NTGu skal alle elevene, uansett idrett, delta i daglige basistreninger. Elevene deltar dermed i alt fra basketball, kampsport, til langrenn, skøyter og orientering. Tormod Sandvei, og resten av lærerstaben, husker Ruud som en ivrig elev som alltid var motivert og forberedt. Han utpekte seg som en seriøs utøver i alle former for aktivitet. Han prioriterte basistreningene og hadde alltid den beste innstillingen, selvom aktivitetene ikke nødvendigvis gavnet idretten til Casper.

Se innslaget hos Eurosport

-Jeg husker jeg ikke nødvendigvis gledet meg til terrengsykling i regn og gjørme, men jeg så på det som en mulighet til å kunne styrke lår eller utholdenhet gjennom denne aktiviteten også, flirer Casper når Sandvei roser innstillingen til Ruud. I følge Sandvei var Ruud alltid et godt forbilde og ble kåret til årets idrettsutøver av medelever under skoleballet i 10. trinn.

Tormod Sandvei husker Casper Ruud som en seriøs utøver og et godt forbilde allerede som 12-åring

I tillegg til at klasse 9 C nå sitter i et rom oppkalt etter Casper Ruud, sitter andre elever i rom oppkalt etter de tidligere elevene Emilie Haavi og Alexander Aamodt Kilde.

Casper Ruud foran bygningen han gikk på skole i 3 år fra 2011-2014