Som Carina Syrtveit er også Matylda Burylo debutant på landslaget.

— — —

Navn: Matylda Burylo
Født: 19/04/2004
Klubb: Asker

Hva er din styrke som tennisspiller?
– Jeg elsker å komme meg frem på nett. Å finne muligheter til å snike meg frem på volley er noe jeg er veldig god på. I tillegg er jeg strukturert og målrettet både på og utenfor tennisbanen.

Hva er din svakhet som tennisspiller?
– Jeg liker å variere spillet – noe som åpner opp mange muligheter for meg. Av og til ender jeg opp med å komplisere valg av slag mer enn nødvendig.

Ditt beste minne fra tennisbanen?
– En sommerkveld i juni bestemte kjæresten min og jeg oss for å spre tennisfeberen til barna i nabolaget. Denne kvelden ble en av de mest uforglemmelige på tennisbanen for meg. Det var en perfekt blanding av samhold, glede og lidenskap.

Ditt verste minne fra tennisbanen?
– NM finalen u19 2023. Jeg hadde jeg to matchballer og endte jeg opp med å tape kampen. Selv om det var litt smertefullt å innse hvor nært jeg var seieren, betrakter jeg dette som ett av mine mest lærerike øyeblikk som motiverte meg til å prøve å bli enda bedre.

Hvem er det morsomst å spille mot?
– All-court spillere. Siden spillestilen er lik min egen, synes jeg ballvekslingene blir veldig underholdende.

Hvem er det vanskeligst å møte?
– Aggressive grunnlinjespillere.

Hvem er forbildet ditt?
– Ashleigh Barty, Karolina Muchova og Ons Jabeur.

Hva er ambisjonene / målsettingen dine? Kan du kort beskrive deg selv?
– Jeg er en ambisiøs tennisspiller som streber etter å bli den beste utgaven av seg selv. Mitt mål innen idretten er å konkurrere blant de beste tennisspillerne i verden. Det å kunne potensielt være et forbilde for andre unge idrettsutøvere driver min satsing. Jeg vil vise at jenter også kan ta initiativ med å spille «all-court tennis» – noe man ser lite av i dagens dametennis.

Hva gjør du i fritiden?
– Jeg setter stor pris på familie og venner og tilbringer mye tid med dem. I tillegg så har jeg en brennende interesse for kunst og håndverk. Jeg prøver stadig å finne nyte måter å uttrykke meg på gjennom kreative prosjekter. Jeg finner også stor glede i å utforske verden rundt meg og bruker mye tid på å studere samfunnsstrukturene og hvordan det eventuelt kan bli bedre.