Torsdag setter Billie Jean King Cup-laget seg på flyet til Portugal. Mandag starter Gruppe I, som de norske damene spiller i.

I løpet av uken vil vi presentere de norske spillerne; Malene Helgø, Carina Syrtveit, Emily Sartz-Lunde og Matylda Burylo.

Først ut er Carina…

— — —

Født: 24. juni 2005
Klubb: Heming Tennis
Trener: Pelle Fridell

Hva er din styrke som tennisspiller?
– Jeg kan spille alle slag. Og jeg er glad i utfordringer. Å takle utfordringene, også på trening.

Hva er din svakhet som tennisspiller?
– Jeg trenger å jobbe med spilleforståelsen. Jeg trener på å bevege meg bedre, å bli raskere.

Ditt beste minne fra tennisbanen?
– Når jeg vant NM ute senior sist sommer. Å vinne NM Lag var også stort, for jeg liker lagspill. Håper på å vinne neste år også.

Ditt verste minne fra tennisbanen?
– Her kommer jeg ikke på noe spesielt. Men jeg synes det er surt å tape for spillere jeg trener sammen med; liker ikke å tape for dem.

Hvem er det morsomst å spille mot?
– Folk som papiret skal slå meg, f.eks Malene Helgø. Jeg har tapt for henne tidligere. Men om 1-2 år, kanskje… Mot Malene må man spille smart, ikke nødvendigvis så bra.

Hvem er det vanskelist å møte?
– De jeg trener med. Og søsteren min, Nora. Hun har ingenting å tape når vi spiller. Også begynner hun alltid å prate med meg under kampen.

Hvem er forbildet ditt?
– Casper Ruud, både som tennisspiller og person. På OTA er det ekstra gøy å spille på banen ved siden av ham. Av de kvinnelige liker jeg kinesiske Qinwen Zheng, som var i damefinalen i Australian Open. Jeg kjenner meg litt igjen i både spillestilen og personligheten.

Hva er ambisjonene / målsettingen dine?
– Å bli tatt ut på BJKC-laget var faktisk ett av mine litt kortsiktige mål. På lengre sikt å komme inn blant topp 10 på WTA.

Kan du kort beskrive deg selv?
– Jeg liker å ha litt humor, men samtidig være seriøs når det trengs; å ha det morsomt. Og å vise omsorg.

Hva gjør du i fritiden?
– Jeg er glad i ulike spill, for å trimme hjernen. Og å gå tur med hunden vår; å leke med ham, så han blir skikkelig sliten.