Det nærmer seg damelandslagets Billie Jean King Cup. I år spilles det 8.-13. april i Portugal.

Kaptein Jørgen Vestli har nominert disse spillerne: Malene Helgø, Carina Syrtveit, Matylda Burylo og Emily Sartz-Lunde.

Om uttaket sier Vestli…

– Laget i år består av tre debutanter pluss Malene Helgø, så blir sånn sett et meget spennende og ungt lag. Alle spiller nå muligens sin beste tennis, med vår ener Malene som har vunnet to turneringer på rad og spilt meget bra i 2024. Emily Sartz-Lunde er virkelig sterk for tiden i juniortennisen og vi må tilbake til Malene sin tid som junior for å finne lignende resultater fra en norsk jente. Carina har også vært sterk i 2024 med kanskje årets høydepunkt da hun slo en av Sveriges landslagsspillere, Cajsa Hennemann, i finalen i en vintertour i Sverige. Matylda har også gjort sine saker bra i 2024 med å kvale inn og vinne en runde i en $15,000 turnering i single pluss en semi og en kvart i double.
Når det er sagt er det klart at vi blir svekket av at vår doublestjerne Ulrikke prioriterer litt annerledes i år og spiller i utgangspunktet ikke BJKC, men vi holder en plass åpen for henne helt frem til turneringen starter hvis hun skulle ombestemme seg.

Norge spiller i gruppe 1 Europa/Afrika. Gruppen utgjøres av tilsammen 12 nasjoner, hvor de etter trekning fordeles i 3 puljer av 4 land.

Vestli fortsetter:

– Som i fjor er hovedmålet vårt å holde oss i denne gruppen. Og med omstendighetene nå blir det en hard kamp for å klare det, men vi føler at dette laget også skal ha muligheter til å få det til om vi presterer opp mot vårt beste. Vi har virkelig vært et bra lag de siste årene med mye sterk support i vårt støtteapparat, som igjen kreves i år. Vi gleder oss og ser stort frem til denne uken!

De 12 nasjonene er: Østerrike, Bulgaria, Danmark, Hellas, Ungarn, Latvia, Holland, Portugal, Serbia, Sverige, Tyrkia og Norge.

Link til Norges gruppe

Det norske laget i Billie Jean King Cup