Kvalifiseringen til NM Lag inne er i gang med sin 2. helg. Forrige helg ble det spilt pre-kvalifisering for Østlandslagene på Oslo Tennisarena (OTA).

Denne helgen spilles selve kvalifiseringen til sluttspillet på ikke mindre fire ulike steder; Bryne, Trondheim, Vestre Bærum og OTA.

I Bryne er Morten Goa Aadnøy turneringsleder for lagene fra Bryne, Stavanger, Kristiansand, Haugesund og Sandnes.

-For bare inntil 1 uke siden var vi ganske nervøse for om vi i det hele tatt kunne arrangere NM, innleder Goa Aadnøy – og fortsetter…

-Da rant det vann inn over banene. Vi er midt i en større oppgradering av anlegget, så det ser mest ut som en byggeplass her. Vi hadde en gammel hall med 2 innebaner. Nå blir det 1 tennisbane og en mini-tennisbane til. Samtidig som vi bygger nytt klubbhus integrert i hallen; 2 etasjer, oppholdsrom, trenerkontor – i en litt uformell, hjemmekoselig stil. Er vi heldige står alt klart i mars.

-Vi fikk brukstillatelsen på den nye, 3. innebanen for bare noen dager siden. Så NM-kampene går på 3 baner og det er faktisk endel tilskuere her i kveld. Klubbhuset er ennå ikke klart, så vi har satt stoler til publikum inne i hallen.

Stor kontigent fra Kristiansand

-Kampene så langt har gått helt greit. Oppførselen på banene har vært veldig bra og spillerne ser ut til å trives. Ekstra moro er at Kristiansand stiller med hele 8 juniorer og 3 seniorer.

Det er i ferd med å etablere seg et solid tennismiljø langs hele sørvestkysten. Så også for Bryne, som teller 320 medlemmer og har litt over 3 trenerstillinger; 2 på heltid og 2-3 på deltid. På skolefritidsordningen deltar hele 65 barn, som aktiviserer 4 trenere kl 1300-1600 hver ukedag. Vi sier oss således ikke uenige med Morten når han avslutter samtalen med:

-Jeg tror det virkelig skjer noe i norsk tennis nå!

Resultater fra alle dagens NM-kamper finner du her