En av klubbene på Østlandet er Fredrikstad Tennisklubb. Klubben ble stiftet i 1927 og har fire utendørsbaner, og leier to innendørsbaner. For første gang i klubbens historie har klubben en fast ansatt trener i full stilling. Kenneth Reinaas startet som hovedtrener i 2021.

Reinaas har et stort engasjement for tennis. Han begynte å spille tennis i ung alder i Stord TK på 80-tallet og var en aktiv spiller i Furuset på 90-tallet. Han spilte også mye i USA der han bodde i mange år. På slutten av 80-tallet tok Kenneth Trener 1 kurs og denne høsten deltar han på Trener 2 kurs i regi av NTF.

-Å se at barn har det gøy og at spillere etter hvert merker og reflekterer over egen fremgang og mestring er det aller morsomste med tennistreneryrket, sier Reinaas.

-Det som er mest utfordrende er å utvikle seg selv og ikke bli fastlåst i gamle mønster og vaner. Man må være litt selvkritisk og hele tiden prøve å gjøre ting litt bedre, fortsetter Reinaas.

Kenneth Reinaas er fast ansatt trener i Fredrikstad TK

Stor aktivitet

Fredrikstad TK har rundt 330 medlemmer og om lag 100 deltakere på ukentlige kurs og treninger. Det er mange barn og ungdommer i aktivitet og flere juniorer deltar aktivt i nasjonale turneringene. Fredrikstad tok nylig et NM-sølv da to av klubbens ivrige juniorer deltok i NM innendørs i Stavanger nå i høst.

Klubben har også svært aktive divisjonsspillere med to herrelag, et damelag og to veteranlag. Hele førstelaget på herresiden skal denne vinteren delta i Nordisk Mesterskap via NTV. Det går i Stockholm i november. De som skal delta er Kenneth Reinaas, Jonathan Dalnoki, Fredrik Weberg og Henrik Norvald.

Godt miljø

-Det er et fantastisk miljø i FTK, sier Reinaas. Vi har veldig godt samhold og det er masse smil hver dag. Klubbens styreleder, Per Knut Christiansen, er bevisst på at miljøet er viktig. Det speiler seg i klubbens ulike turneringsformater og arrangementer med stort fokus på det sosiale.

Reinaas påpeker at frivilligheten er viktig for klubben. Reinaas drar frem Per Einar Weberg og Ansor Keref som gjør en stor jobb med timesvis av vanning av utebanene daglig i utesesongen.

Bekymringsfull anleggssituasjon

Styreleder Christiansen er, til tross for fantastisk utvikling i klubben, litt bekymret for fremtiden. Idag leier klubben to innendørsbaner på Gressvik som gjør at klubben kan ha helårsdrift. Men eieren av eiendommen på Gressvik har nå varslet at den i snarlig fremtid trolig skal rives. Det skal bygges leiligheter på tomta. Det betyr at klubben er i et stort behov for å få sin egen innendørshall. Klubben har i flere år vært i dialog med kommunen om å finne en tomt, men foreløpig er det ikke kommet ut noen konkrete planer.

-Litt bekymret er vi jo, men vi er ambisiøse og gir ikke opp, sier Christiansen avslutningsvis.