Hver dag kl 0700 spiller Erik Wibe tennis på Oslo Tennisarena

-Tennis er først og fremst gøy. Det er alltid noe å lære og man blir kjent med masse folk. Det er alltid noen som er bedre enn deg og alltid noen som er dårligere, sier tennisentusiasten fra Finnmark.

I tillegg synes Erik Wibe tennis er en fantastisk spennende sport.

-Selvom du er dårlig kan du likevel vinne poeng og selvom du ligger under 6-0 kan du likevel vinne kampen, sier Erik Wibe etter mandagens morgenøkt på Oslo tennisarena

Wibe spiller så mye han kan. Han trener fast hver dag, 7 dager i uken, kl 0700, med trener Espen Foss. I tillegg spiller han på Drop-in timer på OTK og sparrer med andre spillere. Morgenøktene med Foss på OTA er blitt en del av morgenritualet.

-En trener gir deg alltid perfekte baller og i tillegg møter en trener alltid opp til avtalt tid, sier Wibe.

Som 42-åring fikk Wibe sitt første møte med tennis på ferie i Spania. Den gang spilte han «helt vilt», som han selv beskriver det. Han hadde mye glede av tennis da han var yrkesaktiv i firmaet Teppeabo. Hvor han enn reiste med jobben, kunne han alltid spille med noen der han var. Men det måtte gå 30 år før han innså at han måtte lære mer om teknikk. Dette jobber han med på morgenøktene med Espen Foss.

Livet som pensjonist er travel for Wibe. Han er mer sosial og har langt flere venner nå, mye pga av tennis og styrketreningen. For utenom tennis er Wibe aktiv med styrketrening i leilighetskomplekset der han bor i. Selvom han bor 6 km unna OTA, bruker han sykkel til og fra morgentrening, både sommer og vinter.

Nå ser han frem til at Norske Tennisveteraner arrangerer NM for veteraner siste helg av oktober. Wibe deltok også i NM for veteraner i Stavern i august. Der ble han norgesmester i mixed double i 85 + klassen med makker Heilwig von Heyden.

Wibe ønsker seg dommer i stolen på veterankamper, spesielt for de eldste klassene, og har naturlige forklaringer til dette. Det er vanskeligere å dømme selv jo eldre man blir. Han tror også banene ville bli raskere klare til ny kamp, fordi ingen ville trengt å diskutere avgjørelser. I tillegg tror han at det ville blitt flere deltakere da. Wibe tror mange kvier seg for å delta fordi de vil unngå ubehageligheter på banen.

Wibe ønsker seg også flere anlegg og gratis utendørsbaner.

-Norsk tennis hadde gjort enorme fremskritt hadde vi hatt flere gratisanlegg. Gjerne hard court-baner som man kan spille på året rundt. Alle må kunne spille, ikke bare de ressurssterke, sier Wibe.

På forsidebildet er Erik Wibe avbildet med Ronika Tewodros Deslagen (10).