18 år gamle Matylda Burylo møtte god motstand mot to år yngre Cecilie Johannessen Mæland i årets GP-finale i Stavanger. Burylo lå under i hele første sett, men klarte å vinne settet på tiebreak. Mæland slo tilbake og tok andre sett 6-4, og ga hjemmepublikummet håpet om hjemmeseier i Stavanger Grand Prix. Den førsteseedede Furuset-jenta ville det imidlertid annerledes og klarte å vippe tredje sett til sin fordel og kunne innkassere førstepremien etter 6-4 i tredje sett.

-Det var en utrolig tøff kamp. Vi spilte på et høyt nivå begge to. Cecilie var kjempesterk fra grunnlinjen gjennom hele kampen, skryter Burylo. Hun trekker særlig fram forehanden.

– Forehanden hennes er kanskje den beste forehanden jeg har møtt i norsk dametennis. Jeg slet veldig med å finne en måte å få den vekk fra hennes komfortsone i starten av kampen. Jeg slet også veldig med å finne en bra posisjon i retur, for hun var alltid flink til å sende den dypt tilbake.

18-åringen varierte spillet mye for å bryte motstanders rytme. Hun både slicet, slo stoppballer og kom fram på nett.

-Med en slik taktikk vant jeg til slutt de viktige ballene og avgjorde kampen. Men denne kampen kunne gått begge veier. Cecilie er en utrolig bra motstander. Jeg ser fram til å møte henne igjen i framtiden, sier Burylo.

Matylda Burylo gikk til topps i Stavanger Grand Prix 2022.
Cecilie Johannessen Mæland fra Stavanger Tennisklubb vant Masters U16 noen dager i forveien og spilte seg fram til sin andre GP-finale.

I herreklassen var det en annen tenåring som herjet. Bjørn Cristiano Asbjørnrød Valdivieso startet turneringen med en tresettsseier over kvalifiseringsspiller Tias Lagoni Ødegaard. I neste kamp fulgte 16 år gamle Valdivieso opp med 7-6, 7-5 over Fabian Garvik, før semifinalen førte med seg enda en tresettskamp; denne gang mot 26-åringen Marek Lukacovic. Igjen dro Sandefjord-spiller Valdivieso i land en jevn kamp med sifrene 6-0, 4-6, 6-1.

Også finalemotstander Sander Juuhl-Sivertsen fra Snarøya måtte gjennom tresetter i semifinalen. 15-årige Juuhl-Sivertsen tapte første sett mot Jonas Bjørlykke Berglund, før han slo tilbake og vant 6-4 både i andre og tredje sett.

Finalen mellom de to U16-spillerne gikk også til tre sett. Til slutt var det gutten med det lengste navnet og den lengste finaleveien som kunne juble for seier i Stavanger Grand Prix 2022.