Norge får sin åttende hjemmekamp på rad når Serbia kommer på besøk første helg i februar. Det blir møtt med både jubel og bekymring i forbundsadministrasjonen.

-Jeg synes ITF gir arrangørene håpløs kort tid til å planlegge og sette opp en så viktig kamp. To måneder er lite for å løse alle oppgaver som kommer med et slikt arrangement, uttaler generalsekretær Aslak Paulsen.

Dette er en problematikk som både Norges Tennisforbund og flere andre land har spilt inn til ITF tidligere – foreløpig uten at det har hjulpet.

Nå gjelder det å snu seg rundt og lete etter samarbeidspartnere og bestemme seg for arena. Sist DC-oppgjør ble spilt på Lillehammer. NTF inngikk partnerskap med Lillehammer Olympiske Anlegg og Lillehammer Lawn Tennisklubb.

-Det var en suksess som frister til gjentakelse, men vi skal sondere alternative muligheter, samtidig som vi må realistiske på hva vi kan få til med en ny medarrangør på to måneder. Å arrangere et godt DC-arrangement er tidkrevende for en liten administrasjon som NTF, medgir Paulsen.

Trekningen av motstander og arrangørland ble altså foretatt av International Tennis Federation i dag tidlig, ni og en halv uke før kvalifiseringen til World Group finner sted. Serbia blir altså hinderet som må passeres før det norske herrelandslaget får spille i det gjeveste selskap. Norge fikk hjemmebanefordelen – nok en gang.

-Det kan ikke være mange land som har hatt åtte hjemmekamper på rad! Vi er utrolig heldige som får oppleve dette når Norge har en av verdens beste spillere på laget, sier Paulsen.

Norge møter nå det niende beste laget i verden, Serbia, med en mulig Novak Djokovic på laget.

-Det blir knalltøff motstand, men vi kan definitivt hamle opp med Serbia om vi har full klaff. Skulle det skje, vil det norske laget klare det store målet om å kvalifisere seg til World Group. Det er en milepæl som lange land drømmer om!