Norge møter Serbia i Davis cup første helg i februar. Det ble klart på dagens trekning i ITF.

Det betyr at Novak Djokovic kan møte Casper Ruud på norsk jord. Serbia har et knallsterkt lag – med eller uten sin stjernespiller. I tillegg til Djokovic, har Serbia tre topp 100-spillere: Kecmanovic (29), Krajinovic (55) og Djere (79). Hvem som ender opp med å spille mot Norge er et åpent spørsmål. Djokovic spilte ingen av Serbias tre Davis cup-kamper i 2022. Vi må tilbake til 2021 sist gang 35-åringen spilte Davis cup for Serbia. I 2021 spilte han både mot Østerrike, Kroatia, Tyskland og Kasakhstan. Så gjenstår det å se hvorvidt Serbia stiller med sin største stjerne mot Norge. Uansett ser landslagsansvarlig Fredrik Lovén fram til oppgjøret.

-Det blir en veldig kul kamp. Vi er heldige som nok en gang får hjemmekamp, slik at norske tennisfans får enda en sjanse til å se tennis i verdensklasse i Norge, skriver Lovén til norsktennis.no. Han mener Norge har sjanse til å hamle opp med det niende beste laget i verden.

-På papiret er vel Serbia kanskje litt favoritter med så mange gode spillere topp 100. Men med en Casper og Viktor i storform pluss fordelen av hjemmebane, så fins alle muligheter for en norsk seier og spill i den høyeste divisjonen, World group. Vi vet hva våre norske spillere kan med Casper i spissen, med to finaleplasser i Grand Slam og ATP-sluttspill i 2022, og Viktor Durasovic som de siste DC-kampene har levert fantastisk spill på hjemmebane. Vi håper på mange norske tennisfans på plass der vi sammen kan skape en magisk tennishelg på norsk jord, uttaler Lovén.

Victor Durasovic og det norske landslaget kunne strekke armene i været og juble da India ble slått på Lillehammer i høst. I februar blir Serbia motstander.
Blir Casper Ruud like høytflygende når Serbia kommer på besøk til Norge i februar?
Victor Durasovic har spilt bra for Norge i det siste. Nå venter en ordentlig utfordring i neste DC-kamp.