Casper Ruud skaper nok engang historie

792

Foto: Med tillatelse fra Team Ruud

Casper Ruud – Lorenzo Sonego 6-2, 6-7,1-6, 6-4, 6-3

Med seier i tredjerunden er Casper Ruud historisk som den første nordmannen til å nå en fjerderunde i Grand Slam-turneringen, Roland Garros, i Paris.

– En utrolig bra følelse og en liten lettelse kan du kanskje også si. Det så litt mørkt ut der en liten periode. Jeg startet veldig bra, og så spilte Sonego seg veldig opp og hamret inn vinnere og aggressive slag. Da kom jeg litt mye bakpå, heldigvis er det fem sett som redder meg, sa Casper Ruud til Discovery+ etter kampen.

Casper Ruud er første nordmann til å nå en fjerderunde i Roland Garros. 23 åringen fra Snarøya har spilt seg til tredjerunde de siste tre årene og hans far, Christian Ruud, spilte seg til tredjerunde både i 1995 og 1999.

Generalsekretær i Norges tennisforbund, Aslak Paulsen, er tilstede i Paris.

-Snuoperasjonen som Casper gjør fra 1-2 i set er enorm. Dette kommer Casper, hele teamet, TV-seere og publikum, som så kampen, til å huske lenge, sier Paulsen.

Norske fans tilstede da både Ulrikke Eikeri og Casper Ruud spilte på bane 14 i Paris på lørdag.

Årets utgave av Roland Garros byr på flere nordiske spillere i den prestisjetunge grusturneringen i Paris.

Alex Corretja (48), tidligere ATP #2, er idag Eurosport ekspertkommentator og har sin teori om den nordiske tennisrevolusjonen med Casper Ruud, Holger Rune og Mikael Ymer, som alle spilte seg til tredjerunde i French Open. Emil Ruusuvuori er også blant disse, men ble slått ut av Ruud i 2. runde.

-På 80-tallet var de svenske spillerne referansepunktet for alle tennisspillere. Alle ville gjøre som dem. Men de spiller mesteparten av tiden innendørs, pga klima, så det har nok ikke vært lett for dem å komme tilbake på touren, sa Corretja på Eurosport-sendingen før Ruuds tredjerunde.

Han berømmer de nordiske spillernes mentalitet.

-De nordiske spillerne er iskalde, på en måte. Når de møter tøffe situasjoner, får de ikke panikk. Du kan se hvordan Mats (Wilander) var og er, han er så avslappet. Hvis han må snakke, snakker han. Hvis han må spille, spiller han. Disse spillerne gjør mer eller mindre som ham, fortsatte Corretja.

Se Caspers servebrudd i 5. set i runde 3 her

Casper Ruud er mandag klar for en fjerderunde i årets Roland Garros-turnering. Der møter han polske Hubert Hurkacz som vant i tre strake sett mot belgiske David Goffin.