Davis Cup-kaptein Anders Håseth har nominert disse spillerne til Qualifiers mot Serbia på Oslo Tennisarena 3.-4. februar:

Viktor Durasovic
Lukas Lilleengen
Herman Høyeraal
Casper Ruud
Andreja Petrovic

Kaptein: Anders Håseth
Assisterende kaptein: Fredrik Loven

Status pr i dag er at Casper Ruud ikke får anledning til å stille. Kaptein Håseth sier følgende:
– Casper har et stort hjerte for landskamper og Davis Cup. Hadde han fulgt hjertet tror jeg han ville spilt Davis Cup. Men han har et meget profesjonelt team rundt seg, som vet hvor viktig det er med en preseason for å kunne gå til topps i en Grand Slam-turnering i løpet av året. Ønsket om å spille er der, så vi kan vel ikke avskrive ham helt. Det forekommer jo omprioriteringer og forandringer i turneringsplan også for verdens beste tennisspillere.

Anders Håseth fremhever spesielt dette…
– Det skal sies at vi uansett har et lag med gode spillere. Viktor kan slå hvem som helst og andre kan også overaske. Davis Cup har alltid gitt oss spennende landskamper og vært en stor begivenhet i norsk tennis. Det vil også kampen mot Serbia bli. Jeg håper på full tribune og norske heiarop.

Generalsekretær Aslak Paulsen sier:
– Det norske Davis Cup-laget skulle svært gjerne hatt med Casper Ruud i landskampen 3.-4. februar. Slik det ser ut nå inngår ikke denne Davis Cup-kampen i planen for det kommende året.

Paulsen avslutter med…
– NTF forstår at team Ruud må ta hensyn til en ny lang sesong, videre utvikling og posisjonen han har som en av verdens beste tennisspillere. Men, de som har fulgt tennis lenge vet at ting kan endre seg over natten. Vi krysser derfor fingrene for at Casper gjør det svært godt i Australia og utsetter sin planlagte treningsperiode. Det er lov å håpe!

Viktor Durasovic kan slå alle…

I Casper Ruuds fravær rykker Viktor Durasovic opp som Norges 1’er. Så sent som i United Cup for noen dager siden presset han ATP #23 Lorenzo Musetti til 7-9 i tie break. Og hvem husker ikke hans festforestilling i Davis Cup mot ukrainske Illya Marchenko? 6-3 6-0!

Vi ønsker velkommen til ny tennisfest på Oslo Tennisarena. Hold av første helgen i februar – billettsalget starter snarlig.

Link til tie-informasjon på Davis Cups hjemmeside.