Unge Lukas Lilleengen imponerte Davis Cup-kapteinen på første treningsdag før oppgjøret mot Serbia. Kvalitetstrening sammen med Viktor Durasovic i Oslo den siste tiden har 22-åringen nytt godt av.

En fornøyd Lukas Lilleengen etter dagens treninger.

– Jeg har alltid ment at Viktor har et høyere nivå enn rankingen hans tilsier, så det er perfekt for Lukas å ha en så seriøs toppspiller som Viktor å trene med i Oslo i hverdagen, sier den meget erfarne Davis Cup-kapteinen Anders Håseth.

Og for en timing at spillet sitter bedre enn noen gang for Lilleengen bare dager før årets viktigste kamper.

– Davis Cup er høydepunktet i året mitt, uten tvil. Det er utrolig gøy å være med her og lære av de beste. Formen er veldig bra og jeg prøver å pushe og matche Viktor. Da blir det bra trening for han og, forteller Paradis TK-spilleren som har base i Norge igjen etter en periode i utlandet. Og god trening ble det. Midt i økt nr. to spilte Durasovic og Lilleengen et kjempepoeng som sistnevnte spontant utbrøt at var et av hans beste i karrieren.

– Det løsnet kjempebra for Lukas her i dag og han følte timingen satt. Det er noe av det som er så gøy med tennis, plutselig bare får du til alt. Der er han nå og jeg er imponert, smiler kapteinen fornøyd etter første treningsdag i OTA.

Durasovic og Lilleengen var de to eneste spillerne på trening i dag, men resten av laget er på plass fra i morra.

– Viktor er den klare eneren på laget, men bak han er det jevnt og også høyt nivå. I løpet av de neste dagene er målet å finne ut hvem som er i best form akkurat nå og vi er opptatt av å være i best mulig forberedt før første ball slås. Vi er underdogs, men har planer om å bite fra oss, forteller Håseth.

Viktor Durasovic og landslagsansvarlig Fredrik Loven på dagens trening.

De to treningskompissene gleder seg til å møte de serbiske verdensstjernene over to dager fredag og lørdag denne uka.

– Å spille sammen gir en god lagfølelse og jeg er takknemlig for å få være med, sier Durasovic har vært med på DC-laget i ti år. – Vi skal gjøre vårt beste og håper at det holder til at serberne går på et sjokktap i Oslo, fortsetter han.

-Viktor er for ydmyk nå, synes jeg. Han kan slå alle på det serbiske laget når som helst og hvor som helst, konstaterer lagkameraten med et smil.