Om enn høsten står for tur og divisjonstennisen nærmer seg slutten er aktiviteten fortsatt høy. I går ble det spilt ikke mindre enn 45 lagkamper, i dag 33.

Drammens damelag tok i mot Mysen TK til lagkamp i 3. divisjon, avdeling B på Lier TKs grusbaner.

Et tilbakevendende problem for enkelte klubber er å stille fullt lag til alle lagkampene. Således klarte Mysen å stille med kun 3 spillere mot Drammen.

Samarbeid over klubbgrensene

Drammen har tidligere erfart samme problem, men har alliert seg med omliggende klubber for å få stor nok spillerstall. Drammens damelag har bestått av spillere fra Drammen, Lier, Svelvik og Mjøndalen i årets serie.

For Mysen har problemet vært merkbart.

– Damelaget vårt er bare 3 år gammelt, sier Mysens spiller og styremedlem Nina Sperlin. – Laget ble dannet da vi fikk den nye hallen. Vi er kun fem spillere totalt og når det oppstår skader og sykdom er det vanskelig å stille med fullt lag.

Drammens Siri Hauge, med støtte av Karianne Braathen, nikker gjenkjennende.

– Utenfor Oslo er er det vanskelig å bygge gode og stabile tennismiljøer, spesielt for barn og yngre spillere. Damelagene blir sårbare, da unge talenter og nøkkelspillere forsvinner til skoler og studier andre steder i landet. Og for unge jenter som ikke har et miljø rundt seg blir terskelen høy for å melde seg på turneringer. Det er bl.a her lagkampene er viktige, for lagkamper er sosialt, trygt og ikke minst gøy. Lagkamper er en flott læringsarena.

Temaet engasjerer Drammensdamene…

– I mange år har vi sett damelag her i regionen komme og gå. Mange klarer bare å stille lag en sesong av gangen. Hvis klubbene samarbeider bredere er det mulig å skape et miljø som holder over tid. Det er det vi gjør i Drammensregionen nå, med Drammen, Mjøndalen, Lier og Svelvik. Vi vil gjerne ha med flere – og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Vi synes også det er kjedelig å få beskjed om at det blir WO…

Drammen TKs Siri Hauge

Intensivkurs på våren

Mysen TK har hatt en rivende utvikling de siste årene. Samtidig med den nye racketsporthallen kom damelaget. Denne helgen arrangerer klubben en internasjonal Racketlon-turnering med deltakere fra ikke mindre enn 15 land.

Sperlin fremhever også klubbens trener Andreas Haugteien.

– Andreas er en veldig flink trener, kanskje spesielt med barn. I våres hadde vi 35 barn på „intensivkurs”; 6 kvelder for å „jump-starte” læringen, for deretter å gå over på vanlig kursaktivitet. Det var en stor suksess.

Hun tillegger at klubben har ny hjemmeside, for i større grad å speile klubben som aktiv, synlig og levende. Sperlin avslutter med…

– Det var hyggelig å avslutte sesongen i Lier mot Drammen sitt seniorlag. Vi er fornøyd med dagens kamper, til tross for litt amputert lag og tap. Vi savnet vår juniorspiller Ina Kopperud som var på trenerkurs med NIF i helga. Vi gleder oss allerede til neste sesong!

Se bilder fra lagkampen her

Nina Sperlin, spillende styremedlem i Mysen TK