Foto: Swiss Open Gstaad

I dagens utgave av Budstikka.no hyller Øivind Sørvald Casper Ruud og den vanvittige prestasjonen han har gjort med tre titler på tre uker.

– Når man vinner en turnering brenner man såpass mye krutt at få spillere klarer å komme inn i ny turnering og vinne den, forklarer Øivind Sørvald som er analysesjef for Casper Ruud og utviklingsansvarlig i tennisforbundet.

Sørvald forteller til Budstikka.no at han ringes ned av folk fra utlandet som lurer på hva i alle dager det er som foregår og hvordan dette er mulig. Det sensasjonelle er at det skjer her i Norge med et team bestående av åtte nordmenn og en spanjol.

– At han skulle være på dette nivået var ikke et tema før sesongen, men noe vi kanskje tenkte lå et par år frem i tid. Dette overgår alt vi håpet på, sier Sørvald til Budstikka.no.

Les hele artikkelen i Budstikka her (krever abonnement)

Sørvald er imponert og stolt over hvordan Ruud og apparatet hans har slått seg inn i verdenstoppen. Han hyller far Christian for hans trenerstil og sier han er hjernen bak.

-Han er en moderne coach som forstår hvor Casper trenger hjelp og hva som skal til for å lykkes, og som bygger et team ut fra det. Det er svært imponerende, skryter Sørvald til Budstikka.no.

Christian Ruud og Øivind Sørvald i 2014 da Casper Ruud var en del av Ten4 Academy i Oslo