Før avreisen til Billie Jean King Cup og Finland var det knyttet spenning til hvor Norge sto styrkemessig i gruppe II etter å ha rykket opp fra gruppe III i fjor. Utad var målet å beholde plassen – mens det på bakrommet nok ble snakket litt forsiktig om opprykk.

Og de norske jentene innfridde – på alle hold! Ikke bare beholdt de plassen – de vant grunnspillet i sin gruppe foran både Egypt og Hellas. Og de slo Israel 2-1 i play off om plassen i neste års Billie Jean King Cup gruppe I.

Som i de tidligere kampene gjorde Norge’s toer Malene Helgø jobben i single: 6(1)-7 6-4 6-2 mot Nicole Khirin.

Norge’s 1er Ulrikke Eikeri møtte Israel’s beste spiller Lina Glushko. Glushko ble for god for Ulrikke i dag. 6-1 6-4 til israeleren – mot en Ulrikke som nok ikke nådde opp mot samme høye nivå som i de foregående kampene.

I doublen viser Ulrikke og Malene mot Lina Glushko/Shavit Kimchi hvilke gode doublespillere de er. De tar 1. sett 6-2. 2. sett blir hårreisende spennende, hvor Norge har 4 matchballer – før de avgjør med 7-5 og sørger for at Norge rykker opp også i år.

Mange lykkeønskninger og gratulasjoner

Det er sannsynligvis unødig å si, men det er en veldig fornøyd lagkaptein Jørgen Vestli på telefon fra Finland:

-Dette er utrolig moro. Etter en intens og krevende uke med lange, harde kamper og små marginer så klarte vi det. Vi nådde målet vi ikke helt visste om vi turde sette oss. Jeg er imponert over hvordan hele laget har jobbet sammen og stått distansen ut på en måte det virkelig står respekt av. Vi er et bra team. Og når vi i tillegg rykker opp kan det ikke bli bedre!

Billie Jean King Cup er over og det er dags for å tenke videre…

-Klokken 21 i kveld er det lagmiddag, hvor vi omsider får tid til å fordøye litt av uken som har gått. Klokken 9 i morgen tidlig går flyet hjem til Norge – bortsett fra for Ulrikke, som reiser rett til Stuttgart, og Malene, som drar videre til Istanbul, avslutter Vestli.

Landslagsansvarlig Fredrik Lovèn, som også er assisterende kaptein og trener, sier dette:

-For en formidabel prestasjon av jentene! Dette er stort for dem, for oss ledere og ikke minst for norsk tennis. At dette i tillegg skjer samme år som herrelandslaget kvaler til World Group er helt fantastisk. Det viser at det finnes god bredde i norsk topptennis.

Norges Tennisforbund startet for to år siden en satsing for å utvikle internasjonale spillere. Lovèn sier:

-Det viser at satsingen de siste 2 årene fra NTF på våre profesjonelle spillere som deltar i Davis cup og Billie Jean King Cup har vært en bra satsing. En satsing som skaper en god lagfølelse og en bra prestasjonskultur. Vi ønsker å fortsette satsingen så nåværende spillere kan ta skrittet til neste nivå og samtidlig skal vi jobbe for å få ennå flere spillere opp på internasjonal nivå.

Han oppsummerer uken med…

-Jeg er veldig stolt av jentene. Det har vært topp stemning og samspill i laget. Ulrikke og Malene har spilt kampene, men hele laget har virkelig bidratt til denne fremgangen.

Vi lar generalsekretær Aslak Paulsen få de siste ordene – i denne omgang…

-Prestasjonen til jentene føyer seg inn i rekken av den fantastiske reisen norsk tennis har vært på de siste årene. Nå har Norge 2 lag – både damer og herrer – i 1. divisjon og med mulighet til å kvalifisere seg inn i det aller gjeveste selskapet.

Paulsen fremhever innsatsen og samspillet i laget.

-Laget har fremstått samlet og med svært god ledelse fra kaptein Jørgen Vestli og assisterende kaptein og trener Fredrik Lovèn. Ulrikke Eikeri og Malene Helgø har spilt samtlige kamper – med solid backing fra sidelinjen av Lilly Håseth og Melanie Stokke.

Aslak Paulsen avslutter…

-Å få være leder i Norges Tennisforbund under de flotte internasjonale resultatene vi nå opplever, samt den generelle fremgangen norsk tennis og padel leverer er rett og slett en drøm. Jeg håper at alle i norsk tennis og padel er like stolt både på vegne av oss selv, men ikke minst på vegne av utøverne som leverer resultater på øverste hylle. Resultater kommer ikke av seg selv. Målrettet, nøyaktig og hardt arbeid legger et godt grunnlag. Mikser vi dette sammen med godt samarbeid, energi og entusiasme så er de fleste variabler for suksess godt ivaretatt.

I 2023 spiller vi i gruppe I. GRATULERER TIL HELE LAGET!