Norgesmesterskapene for junior serves i gang på Vestlandet i dag. Her er en hilsen fra Cezar Johansson i Norges Tennisforbund.

Junior-NM uken på Vestlandet nærmer seg, og det er gledelig å se at så mange har meldt seg på årets arrangement helgen før påskenøttene og kivkklunsjen skal sprettes på hytta.
For norske juniorspillere er NM et høydepunkt og en avslutning på innendørs sesongen. Det er en flott mulighet til å møte venner og ha det hyggelig utenfor banen, samtidig som man kjemper om tittelen som Norgesmester. Selv om det kun kan kåres en vinner, så er alle deltakere viktige i å skape et positivt og støttende miljø for norsktennis.

Jeg gleder meg til å se mange gode kamper og spillere som møter godt forberedt til kamp. Alle kan ikke vinne, men alle kan gi selv de beste forutsetningene til å prestere så godt som de kan. Å ha kontroll på kamptidspunkt, gjøre en god oppvarming og å ha utstyret i orden er spillerens ansvar og enkle grep til å forberede seg mentalt til kamp. Og husk, du kan ikke styre resultat, men du kan styre hvordan du opptrer og hvilke valg du tar.
Jeg håper mange trenere tar turen vestover for å støtte sine spillere under NM. Det er viktig å ha god støtte fra trenerne, men også fra foreldrene. Foreldre bør imidlertid la ungdommene ta ansvar for spilletider, utstyr og forberedelser, og la trenerne ta ansvar for kampoppfølging. Turneringsledelsen har ansvar for det sportslige, så alle har sin rolle i arrangementet.

Jeg vet at arrangørene har lagt ned mye arbeid for å tilrettelegge for et vellykket NM både sportslig og sosialt. Så la oss alle bidra til å skape en god atmosfære hvor spillerne kan føle seg avslappet og være seg selv, samtidig som de presterer på sitt beste. Lykke til med NM, og jeg ser frem til å se mange gode kamper og spillere som har det hyggelig sammen på tvers av klubber.

Cezar Johansson

Landslag og kraftsenterkoordinator