Første delen av påsken arrangeres, tradisjon tro, junior-NM og landsturneringen innendørs i Stavanger og Bergen. Både Stavanger TK og Paradis TK forteller om rekordhøy deltakelse i junior NM og landsturneringen denne uka. Begge arrangørklubber har 50% flere spillere med i år i forhold til i fjor.
– Det har vært galehus, men mest er det et luksusproblem som forteller noe om hvor populær tennis er blitt. Fredag var siste kamp ferdig rundt 01.00 og noen måtte starte kampene sine tidligere enn først planlagt lørdag. Vi har måtte ty til reserveløsninger og vi har fått på plass en avlastningshall. Vi tar med oss erfaringene videre til neste år, sier Harald Reyes daglig leder i Paradis TK.

Harald Reyes (t.v) daglig leder Paradis Tennisklubb med Oddvar Lotsberg.


Bergenseren er glad for at Norges Tennisforbund i år stilte krav til spillere som ønsker å være landslagsaktuelle at de må spille NM.
– Det har vært et ønske fra vår side for at de beste spillerne skal priorotere NM og det er en av grunnene til at flere har meldt seg på, forklarer Reyes.

De opplever det samme store trykket i Stavanger Tennisklubb som arrangere U12 og U14.
– Vi har arrangert jr-NM og landsturneringen i snart 15 år og det blir bare større og større. Det er kjempemoro at interessen er så stor, smiler daglig leder Ole Storhaug.

Aldri har det vært flere påmeldte til innendørsmesterskapet og stemningen er veldig god.
– Det virker som om alle koser seg masse. De bor sammen med foreldrene på hotellet rett her borte og det nesten som en leirskole for både små og store. Det er sosialt for absolutt alle, fortsetter Storhaug.

Morsomme aktiviteter både i og utenfor hallen i Stavanger!

For at flere skal spiller mer tennis og spille hele livet er den daglige lederen er overbevist om at det er både viktig og riktig at klubbene samarbeider og deler på ressursene for å få arrangert flere både store og mindre tennisturneringer lokalt.
– Vi får ned både reiseslitasjen og kostnadene ved å arrangere flere turneringer selv.
Gjerne flere nivåbaserte turneringer lokalt og på tvers av kjønn og alder. For eksempel 13 år gamle jenter mot 55 år gamle menn. Da får spillerne den kamptreningen de trenger og flere gode opplevelser med seiere.  Vi har et eksempel på ei jente fra Bryne som nesten har spilt seg inn i bruttotoppen ved å delta på 48 turneringer i Rogaland og kun åtte turneringer utenfor fylket. Det er et godt eksempel på at man ikke må reise Norge rundt for å bli god hvis klubbene er flinke til å arrangere turneringer på hjemmebane og dele på banekapasiteten med naboklubber for å få det til.

Ole Storhaug, Stavanger TK.


Storhaug vet at det kreves en innsats fra både ansatte og frivillige i klubbene å arrangere turneringer, men totalutbyttet er veldig positivt.
– De får gjøre noe helt annet en uke som er med på å krydre hverdagen. Alle liker å treffe folk og det sosiale er i sentrum, sier han og oppfordrer klubber som ønsker tips og råd til å ta kontakt med Stavanger TK eller andre klubber som har lykkes med turneringsopplegget sitt.