Nesttun Tennisklubb startet opp med 24 medlemmer. Sju år seinere teller klubben 312 medlemmer!

Da Bergen Tennis Arena stod ferdig på Slettebakken i 2013, tok Paradis Tennisklubb med seg medlemmene over fra det gamle sportssenteret på Nesttun til det splitter nye 6 baners-anlegget. Tilbake stod tre tennisbaner og et knippe personer uten en klubb.

Nesttun Tennisklubb så dagens lys november samme år, og foran stod en jobb med å bygge opp et helt nytt miljø fra bunnen. Det første året til klubben var det 24 registrerte medlemmer.

Vivian Tangerås var kvinnen bak Nesttun Tennisklubb i 2013, og er fortsatt styreleder i klubben. Faktisk har hun vært sentral i tennismiljøet i Bergen i 25 år. Hun stiftet Paradis Tennisklubb i 1999 da senteret skilte lag med Fana Tennisklubb. Nå er Nesttun Tennisklubb den tredje klubben på det kommersielle idrettssenteret ved riksvei 582 inn mot Bergen.

-Vi brukte to år på å bygge opp nye grupper. Siden har vi vokst jevnt og trutt. De siste årene har det vært stor interesse, forteller Tangerås.

Klubben er opptatt av det sosiale og å tilrettelegge for medlemmene sine.

-Målet for klubben er å ta seg av sine medlemmer og gi tilbake det klubben får inn. Vi ønsker å gi tilbud om å spille så mye tennis som mulig, og oppmuntre spillerne til å delta og være aktive, forteller styrelederen.

For eksempel betaler klubben for mange samlinger og tilstelninger for å holde prisen nede for sine aktive medlemmer. Klubben sender trener med på turer og støtter spillere på utenbysturneringer.

-Tennis er generelt en dyr idrett. Jeg vet at det koster å være aktiv turneringsspiller, hvor man ofte må ut av Bergen for å konkurrere, forteller Tangerås.

Nesttun Tennisklubb eier ingen baner selv, men leier av Aktiv365 som drifter både tennisbanene, treningsstudio, svømmehall, squash og velvære.

24 medlemmer i 2013 ble til 127 medlemmer to år seinere. I 2019 var det 230 medlemmer, mens sist rapporterte medlemstall nå er 312 medlemmer. Styreleder Vivian Tangerås synes det har vært gøy å følge klubbens utvikling, og gleder seg stort over et entusastisk miljø, både blant barn og voksne. Hun er glad for at det har vist seg å være behov for enda en tennisklubb i Bergen, ved siden av tradisjonsrike Bergens Tennisklubb, trivelige Fana Tennisklubb og den hardtsatsende Paradis Tennisklubb.

En annen som har vært med helt fra starten, er Lucie Sejrup. Den tsjekkiske tennistreneren kom til Bergen allerede i 2006, og har vært knyttet til sportssenteret Aktiv365 på Nesttun først gjennom Paradis Tennisklubb og de siste årene altså Nesttun Tennisklubb.

-Lucie har gjort en god jobb som koordinator, og har vært veldig flink til å jobbe med de ulike grupperingene i klubben, skryter styrelederen.

-Vi har et team av trenere som fungerer sammen, og som har en lidenskap for tennis. Suksessen handler om riktige personer som står der hver ettermiddag og kveld uke etter uke og sprer glede og får folk til å bli forelsket i tennis, sier Lucie Sejrup.

Trenerteamet i Nesttun. (Foto: Hans Jørgen Brun)

-Vi ønsker å gjøre det så bra at folk ikke har lyst til å slutte. Vi prøver å bygge relasjoner og få til kontinuitet. Dette har begynt å fungere de siste årene. Deltagerne kommer tilbake og vil spille mer, forteller Sejrup.

-Hovedtrener Henrik Håkansson er en veldig viktig ressurs for oss. Aktiviteten har økt betraktelig i helgene etter at han begynte for to og et halvt år siden. Han er en nøkkelperson, skryter Lucie.

Som de fleste andre klubber er også Nesttun avhengig av et kobbel av unge trenere til å hjelpe til med barnetreninger. Lucie har vært bevisst på å rekruttere trenere fra egne rekker. Hun har trent de fleste selv fra de var barn, slik at de er ordentlige «Nesttun-produkter».

-Det gjør meg ganske glad, sier Sejrup.

(Foto: Hans Jørgen Brun)
200 barn deltar nå i Nesttun Tennisklubb. (Foto: Nesttun Tennisklubb)
Nesttun Tennisklubb er en TennisKids-klubb. Klubben arrangerer Red, Orange & Green tour årlig. (Foto: Nesttun Tennisklubb)