Norges Tennisforbund presenterte denne uken terminlisten for 2021.

-Vi er ganske fornøyd med at såpass mange har tatt på seg turneringsansvar i en usikker tid, sier turneringsansvarlig Svein Are Lapstun i NTF.

Som alltid er det en kabal å sette sammen en kabal med ulike turneringer rundt omkring i landet.

-I år var det mer krevende enn normalt på grunn av usikkerheten omkring pandemien, særlig når det gjelder innendørsturneringer, forteller han.

-Vi ønsker fortsatt flere søknader. Vi kunne gjerne hatt flere turneringer i de yngste klassene, mener Lapstun.

Nytt i år er at det er lagt opp til flere nivåbaserte turneringer, såkalte UTR-turneringer.

-Vi har fått en del søkere til UTR-turneringer. Vi tror det er veien å gå for å øke andelen jevne kamper. Det er litt færre Norgescuper i år og desto flere UTR-turneringer.

Det er i stor grad mange av de store, veldrevne klubbene som drar mye av arrangørlasset av turneringer. Stavanger TK arrangerer seks store turneringer bare i første halvdel av 2021. Paradis, Bergen, Kristiansand, Furuset, Heming, Holmenkollen, Sandefjord, Vestre Bærum, Nordstrand, Trondheim står for en stor andel av turneringsarrangementene som står oppført på terminlisten for perioden januar-september.

-Det er gledelig at det er flere arrangører utenfor de tradisjonelle områdene, sier Lapstun. Han sikter for eksempel til Mosjøen skal arrangere UTR Bronze-turnering i sommer.

Sammenligner man terminlistene de siste årene, ser man at det arrangeres færre turneringer i hovedstadsklubbene. Til gjengjeld har det kommet flere turneringer særlig på Vestlandet, men også Trøndelag, Nord-Norge og Sørlandet tar større ansvar for å servere tennisspenning for norske tennismedlemer også i 2021.

Les mer om UTR-turneringer i egen sak fra 12. november:

«Tennisboom krever flere turneringsarrangører»