Det norske Billie Jean King Cup (BJKC)-laget med Ulrikke Eikeri, Malene Helgø, Astrid Wanja Brune Olsen og Dorthea Faa-Hviding er på plass i SEB Arena i Vilnius, hvor kampene i Gruppe III Europa/Afrika starter i morgen.

Trekningen fant sted tiligere i ettermiddag. Norge, som er best rankede nasjon, kom i Gruppe A med Nord-Makedonia og Albania. De 20 deltakernasjonene er delt i 6 grupper; 2 grupper à 4 nasjoner og 4 grupper à 3 – hvor det innledningevis spilles «round robin» internt i den enkelte gruppe. Deretter er det sluttspill, hvor opprykket avgjøres.

-Trekningen er unnagjort og vi er i gruppe med Nord-Makedonia og Albania. Nord-Makedonia kan stille med en veldig bra ener så det kan bli spennende, sier lagkaptein Jørgen Vestlie.

Nord-Makedoneren Vestlie nevner er WTA 329 Lina Gjorcheska – som Malene Helgø slo 6-4 6-2 i semifinalen i W25 Liepala Latvia i slutten av mai.

-Sjansene er gode mot begge lag og vi har fått trent bra disse dagene, fortsetter Jørgen Vestlie. Ulrikke kom igår kveld etter tittelen i Portugal og fikk trent i ettermiddag etter at hun var klarert i forhold til covid-reglene. Om vi spiller første kamp imorgen eller på onsdag er ikke klart enda. Alle i fin form og stemningen i laget er god.

Det opplyses nå at Norge møter Albania kl 1100 i morgen. Du følger kampene via BJKCs «Live centre» – Norge er i Gruppe III.

Go, girls🎾🇳🇴!!

Forsidebilde f.v: Dorthea Faa-Hviding, Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen. Ulrikke Eikeri var ikke ankommet, da bildet ble tatt.