Ulrikke Eikeri og Malene Helgø fikk som forventet ingen problemer med sine albanske tenniskolleger under første dag av Billie Jean King Cup (BJKC) i Vilnius.

Først ut var Malene med 6-0-6-1 over Krista Dule. Deretter fulgte Ulrikke med 6-0 6-0 mot Gres Bajri. I double ble det tilsvarende sifre: Ulrikke og Malene vant 6-0 6-0 over Brunilda Mrruku og Rea Qinami.

Lagkaptein er Jørgen Vestlie. Han har bare go’ord å komme med. -Det ble kort prosess mot Albania. Vi var store favoritter og jentene var på hugget fra første ball. I double har vi 4 veldig sterke spillere, men på grunn av få kamper her falt valget på Malene og Ulrikke i dag.

Også Malene Helgø er fornøyd. -Både Ulrikke og jeg var begge veldig «på» og spilte bra i singlene våre. Vi holdt trykket gjennom kampene, noe som gjorde at motstanderen aldri fikk slippe til. I doublen gjorde vi det vi skulle og fikk testet ut ulike formasjoner sammen.

-Astrid og Dorthea gjorde en herlig jobb som heiagjeng. Det er veldig gøy å spille på lag og for Norge igjen, tilføyer «Malle».

Det norske laget har således fått en flott start og funnet seg godt til rette i Vilnius. De berømmer SEB Arena, hvor det spilles innendørs på hardcourt. Hotellet og maten er bra. Collegespillerne Dorthea Faa Hvidning og Astrid Wanja Brune Olsen kommer rett fra hhv Texas og California og sliter litt med jet lag.

I morgen er det spillefri, før Nord-Makedonia venter på torsdag.

Dag 1: Norge – Albania 3-0
Ulrikke Eikeri – Gres Bajri 6-0 6-0
Malene Helgø – Krista Dule 6-0 6-1
Ulrikke Eikeri / Malene Helgø – Brunilda Mrruku / Rea Qinami 6-0 6-0

Link til Norges gruppe.

F.v: Astrid Wanja Brune Olsen, Dorthea Faa-Hviding, Fredrik Loven, Jørgen Vestlie, Malene Helgø og Ulrikke Eikeri.