Padel-EM for veteraner pågikk i perioden 1. november til 6. november i Lisboa og her gikk av Norge med seier i klassen 40+!

Daniel Picard og Hector Palacios tapte ikke et set på veien til gull. I første runde møtte det norske laget Portugal, som på papiret var et av de beste lagene. Her vant gutta 7-6, 6-1. I kvartfinalen møtte gutta Tyskland og vant med sifrene 6-4, 6-3. I semifinalen slo de Finland, 6-3, 6-2 og i finalen vant de også i to strake mot Sverige, 6-1, 6-4.

Kan du gi en kort oppsummering av veien til tittelen?

-Vi hadde håpet på å få en god trekning og kanskje komme oss videre til neste runde. Vi trakk Portugal i første runde som var en av forhåndsfavorittene. Hector kjempet som en løve og var helt fantastisk fra dag en! Matchballen mot Portugal varte i over to minutter. Kampen mot Tyskland ble en jevn batalje. Mot Finland følte jeg at jeg klarte å spille meg opp og kunne prestere på et høyere nivå, hvor vi til slutt fikk en komfortabel seier. Finalen, mot våre svenske naboer, spilte både Hector og jeg et utrolig godt set. Vi spilte tøft og offensivt gjennom finalen, men vi kom litt bakpå i starten av det andre og lå under 2-1 ettersom vi ville litt for mye. Vi fulgte hverandre til 3-3, før vi da klarte å breake i det «berømte 7. game». Vi holdt serven gjennom resten av settet og kunne dermed bryte jubelen løs!, sier Daniel Picard til norsktennis.no

Daniel Picard og Hector Palacios

Hvordan var nervene og spenningsnivået før finalen?

-Det hadde vært en tung og utmattende reise gjennom turneringen. Både Hector og jeg hadde lite matlyst og klarte nesten ikke å sove. Vi var kjempenervøse dagen før finalen. Heldigvis klarte vi å bruke nervøsiteten til å få en mer skjerpet inngang til finalen og slo virkelig fra oss i det første settet som vi da vant 6-1, forteller Picard

Hvordan var stemningen innad i det norske laget? Må jo ha vært god stemning gjennom hele uka?

-Hector (Palacios) og jeg levde som toppidrettsutøvere gjennom uka og kom virkelig i en boble jo lengre vi kom i turneringen. De andre på laget var i kjempehumør og lagde bra med liv. Skikkelig kult å ha så gode folk med oss på turen. De feiret og koste seg, noe som sto i stikk kontrast med «boblelivet» Hector og jeg levde i. Vi er veldig glade for stemningen og det sosiale som resten av laget sto for, avslutter Picard entusiastisk

Padelansvarlig i Norges tennisforbund, Franck Fog, er imponert over guttas prestasjon.

-Jeg må si det er vilt imponerende av Hector og Daniel å dra hjem et mesterskap til Norge. Spesielt med tanke på hvor ferskt padel er i Norge i forhold til resten av Europa. Det var ikke smånasjoner de slo på veien! Dette er skikkelig stort for norsk padel og jeg kan ikke gjøre annet enn å bøye meg i støvet av den prestasjonen! Kjempestor gratulasjon til Hector og Daniel, som er EUROPAMESTERE, sier Franck Fog

Fog forteller at gullvinnerne vil bli hedret under Davis Cup-kampen mellom Norge og Ukraina 26.november.