Det gikk som vi hadde håpet i årets Billie Jean King Cup: De norske damene gjorde jobben og vi rykker opp. Neste år er vi tilbake i Gruppe 2.

Etter to enkle landskamper mot Albania og Nord-Makedonia i grunnspillet var det knyttet mer spenning til dagens motstander Bosnia og Herzegovina. Bosnia og Herzegovina har langt fra noe dårlig lag med WTA 430 og 523 som beste spillere. I gårsdagens oppgjør i 1. play off-runde slo de Irland 3-0.

Både Ulrikke Eikeri og Malene Helgø har spilt solid i de innledende kampene. Og de fortsatte å overbevise i dag.

Malene Helgø vant 6-0 6-4 over Nefisa Berberovic. Og Ulrikke Eikeri fulgte opp med 7-5 6-3 over Dea Herdzelas. Dermed var Norge opprykksklare. Doublen ble ikke spilt.

-Dette har vært en meget bra turnering og tur for det norske Billie Jean King Cup-laget. Vi legger ikke skjul på at vi har hatt en «mission» fra første øyeblikk: Opprykk, sier kaptein Jørgen Vestlie.

Vestlie fortsetter med å berømme spillerne. -På treningene har spillerne hatt veldig bra fokus. Jeg tør påstå at vi har trent best av alle lagene her. Under kampene har både Ulrikke og Malene spilt stor tennis, om enn det var var enkel motstand de to første kampene. I dag mot Bosnia og Herzegovina møtte de to gode spillere. Både Malene og Ulrikke steppet opp til oppgaven med nye veldig gode kamper. Det var aldri noen tvil i Malenes kamp, mens Ulrikkes motstander hadde et imponerende høyt nivå på sitt beste. Ulrikke var mentalt sterk og tok kampen i to sett.

Å være et lag er annerledes. Biokjemien må stemme. -Det er litt synd det ikke ble noen kamper på Dorthea Faa-Hviding og Astrid Wanja Brune Olsen, for de har også sett meget bra ut og trent godt, men sånn er det. Og, ikke minst, de har vært utrolig viktige for laget og stemningen. Her skal de virkelig ha skryt – for Norge har definitivt vært det laget som har fått mest støtte og blitt hørt mest på grunn av deres fantastiske entusiasme på sidelinjen, avslutter Jørgen Vestlie.

Så – «mission accomplshed»: Norge er tilbake i Gruppe 2. Gratulerer til alle på laget!