Barn og unge under 20 år kan nå delta i konkurranser og på arrangementer både innendørs- og utendørs på tvers av kommunegrensene. Det åpner opp for nasjonale konkurranser gjennom hele sommeren.

– Vi har vunnet over pandemien og er tilbake til normalen for barn og voksne i idretten over hele landet. Dette er en lettelsens dag, og det er grunn til å juble – for nå er vi i gang! sier Abid Raja til VG idag.

Den årlige Jotun Sommer Cup i Sandefjord vil dermed kunne gå som planlagt i juli. Her kan klassene U13, U15 og U18 spille Norgescup og starte sanking av poeng til Race to Masters. Les om Race to Masters her

Fra Jotun Sommer Cup i Sandefjord i 2020

Påmelding her til Jotun Sommer Cup

I tillegg vil det være et tilbud i juli i Kristiansand for u12, u14 spillere, Dame- og herreturnering i Mosjøen samt egne UTR baserte turneringer arrangert av klubber.

Påmelding til Mosjøen Open her

Mosjøen tennisklubb kurs. Fra venstre Erlend Mikalsen (14), Mosjøen, William Karstensen Angell (10), Charlotte Karstensen Angell (14), Espen Lilleås, Magnus Rattsø (14), Sandnessjøen, Madelen Granås Gyth (13), Mosjøen og Savannah Tokle (13), Mosjøen

GP Sommer Tour er allerde igang ettersom NTF fikk tillatelse til å arrengere for toppspillere, så her er det et rikt tilbud for de beste spillerne i landet.

Les mer på GP Sommer Tour her

Norgesmesterskapet i Frognerparken i august går også som planlagt ettersom trinn 3 tillater dette.

Her er alle lettelsene for idretten (fra idrettsforbundet.no):

  • Full kontakt for voksne i breddeidretten.
  • Unntak fra avstandskravet for voksne som deltar på idrettsarrangementer innenfor egen region eller krets.
  • Ved idretts, – kultur- og fritidsaktiviteter kan voksne over 20 år samles i grupper på 30 personer innendørs og 40 personer utendørs.
  • Barn og unge under 20 år over hele landet kan delta som utøvere på idrettsarrangement eller konkurranse og uten krav om én meters avstand.
  • Toppidrett kan utøves som normalt. Seriespill kan gjennomføres både utendørs og innendørs.
  • Tilrettelagt karantene-/testregime for toppidrettsutøvere som returnerer fra utlandet gjør at disse kan trene og konkurrere kort tid etter retur.
  • Forsiktig oppmykning av innreiserestriksjonene for arrangementer på norsk jord. Gjelder i første omgang i forbindelse med Oslo Bislett Games og kvalifiseringskamper til UEFA Champions League og UEFA Conference League.