Vi tror på å samle de beste spillerne slik at de slipper å reise utenlands og bruke unødvendig mye ressurser på det. Spillerne kan trene hjemme og sove i egen seng

Landslagstrener Fredrik Loven

Vi tror på å ha et sted hvor spillerne møtes, trener sammen, kan få litt veiledning, kompetanse og et sosialt miljø, sier idrettssjef Øivind Sørvald

Landslagstrener Fredrik Loven forteller at i tillegg til Davis Cup og Fed cup-spillere er det mange spillere som er innom kompetansesenteret i løpet av sesongen. Vi har bruttotroppsamlinger med 48 spillere, vi tilbyr idrettsskolene hjelp, vi har ukentlige landslagtreninger for juniorer i alderen 13-16 år. Alt i alt er det ca 100 spillere som er innom kompetansesenteret. 

Loven sier videre at han tror det vil skape ringvirkninger å se at proffspillerene ønsker å bli gode i Norge, noe som igjen vil løfte norsk tennis.

Spillere som ser mot toppidretten, skal utvikle seg i gode kompetente klubbmiljøer. NTFs oppgave er å styrke disse med trenerutvikling og ukentlige samlinger for de beste spillerne.

I Norge mener vi spillerutvikling først og fremst skjer i klubb. NTFs oppgave er å støtte dette på den best mulige måten med kompetanse og erfaring.

Jeg sier som Olympiatoppen; Sammen om de store prestasjonene! Jeg tror ikke man kan bli «så god du kan bli» alene, sier Sørvald avslutningsvis.