På Oslo Tennisarena (OTA) er pre-kvalifiseringen til NM Lag Inne 2020 i ferd med å avsluttes.

En av klubbene på OTA er Porsgrunn Tennisklubb (PTK). PTK deltar med 2 guttelag i form av 3 gutter og Tilde Eliasson, som under årets NM i Stavanger kom til finalen i U16 double.

– NM Lag er kjempebra, sier leder for juniorgruppa Truls Hamsdokka. Han har sin idrettsbakgrunn som fotballtrener gjennom 10 år og støtter helhjertet arrangementer og turneringer som bygger lagfølelse og samhold. – I Porsgrunn har vi i overkant av 300 medlemmer, fortsetter han. – Vi forsøker å bygge et godt sosialt miljø i klubben og har ingenting imot å oppfattes som både ujålete og folkelige. Vi har 2 trenere ansatt; Jon Kåsa i 100% stilling og Tomas Carell på 80%, i tillegg til 5-6 juniorer som lønnes for å gjøre assistentarbeid. Om jeg ikke tar helt feil er vi eneste klubben i Telemark som tilbyr organisert juniortrening. Vedrørende trenerne tillegger Hamsdokka at Tilde Eliasson nylig har tatt NTFs Trener 1-kurs, så de håper å dra nytte av også hennes trenerferdigheter etterhvert.

God rekruttering – og frafall…

– Rekrutteringen i aldersgruppen 6-10 år er veldig bra, fortsetter Truls. – Men deretter sliter vi med frafall. Fotball og håndball står sterkt og fanger opp mange i Porsgrunn. Vi har 5 juniorer som satser og spiller turneringer, i tillegg til noen som ikke føler seg helt «modne» for turneringsspill ennå – kanskje spesielt ikke i Oslo. Respekten for Oslo-spillerne er betydelig. I tillegg kommer at det er langt å pendle til og fra Oslo i helgene, hvor turneringene stort sett finner sted. Tilde er eneste turnerings-jenta i PTK. Truls forteller at foreldrene har kjøpt bobil, bl.a for å gjøre «turnerings-logistikken» enklere. Tilde’s far, Peter Eliasson, sitter bare noen stoler unna. Så vi klarte ikke å styre oss… Svensk turneringstilnærming Som navnet indikerer er Peter Eliasson svensk. Også han fremhever at Oslo-kjøringen tok veldig mye tid. Derfor gikk familien til anskaffelse av bobil. – I Sverige er det langt fra et uvanlig syn å se bobiler parkert i nærheten av turneringene, forteller han. – Det fungerer veldig bra. Nå slipper vi all kjøringen og heller kan bruke tiden til å lade opp og fokusere på tennisen.