Med ekstremværet Hans rett rundt hjørnet foregikk det et annet drama i Nittedal søndag ettermiddag. Herrefinalen i Hardhausen levde etter hvert opp til turneringens navn.

Jonas Berglund, Ullern TK, hadde tilsynelatende full kontroll med ledelse 2-0 i sett i finalen mot klubbkamerat Henrik Lynum, men den tradisjonsrike turneringen spilles best av fem sett og Berglund slet med å vinne det avgjørende poenget.

Første matchball kom på 6-5 i tredje sett. Lynum reddet denne og vant tiebreaket 7-2. Neste matchball på 5-2 i fjerde sett. Lynum reddet også denne. Ytterligere fire matchballer ble reddet før det igjen var klart for tiebreak. Berglund gikk opp til 6-2, men det var åpenbart ikke meningen at han skulle vinne denne kampen. Lynum tok seks strake poeng og utlignet til 2-2 i sett. På dette tidspunktet hadde Berglund dratt på seg krampe og kunne dessverre ikke fullføre femte sett. På 4-0 var det slutt og Henrik Lynum hadde utrolig nok vunnet Hardhausen etter 4 timer og 51 minutter og 10 matchballer imot.

Burylo vant dameklassen

Toppseedede Matylda Burylo, Asker TK, vant dameklassen etter seier 3-1 i sett mot Milla Falster, Stabekk TK.

I bronseklassen for herrer ble det overbevisende seier til Axel Lundby Eskeland, Snarøya TK. Han slo Sverre Vestre Sedberg, Grefsen TK, i finalen.