Verken damelaget eller herrelaget til Stabekk kom seg videre fra gruppespillet i fjor.

Damelaget

Laget har fått noen nye spillere, men ser ut til å mønstre noen lunde samme oppstilling som i fjor. Også Stabekk har noen college-spillere i troppen, og kaptein Svein-Espen Lindås Olsen er fornøyd med at studentene kom hjem i tide og er klare for spill. Han melder om godt samhold og godt humør i gjengen, og ser fram til endelig å spille kamper igjen.

-Hvordan vurderer du lagets gjennomføring i fjor?

-Når det gjelder damelaget kunne vi i fjorårets turnering eksperimentere litt med nye unge spillere mixet sammen med de litt eldre og erfarne. Vi mistet noen spillere til andre klubber og noen valgte å slutte med tennis på dette nivået. Vi var ganske fornøyde med hvordan vi gjennomførte serien. 

-Hvordan ser dere på årets sesong?

-I år har vi selvsagt mål og forhåpninger om å være med helt i toppen, men først og fremst skal det bare bli godt å spille betydningsfulle kamper igjen. Det tror jeg alle i hele tennis-Norge gleder seg til. Det blir derfor blir spennende å se hvordan prestasjonene blir. Vi føler vi har vært heldige med å kunne spille på utebanene allerede i mars så gode trening har vi kunnet gjennomføre. Men vi trenger matcher nå!

-Hvilken betydning har NM lag/eliteserien for klubben?
-Denne turneringen er viktig for Stabekk Tennisklubb og vi har selvsagt som mål å vinne tittelen! Tennis er ekstremt gøy, men enda gøyere å vinne som lag!

Herrelaget

Herrelaget tapte alle tre kamper og endte sist i gruppespillet. Heldigvis rykket ingen lag ned i Covid-19-året. Kaptein Perry Hildebrand berømmer spillerne for innsatsen, men erkjenner for dårlige forberedelser til sesongstart. Forberedelsene i år har som for de fleste bydd på utfordringer. Spillerne har måttet ta mye ansvar selv for å sørge for å opprettholde formen. De siste ukene før sesongen har laget imidlertid kunne vært mer samlet, og de nye spillerne har fått komme seg i gang. I år er laget nemlig forsterket med Casper Christensen, Bastian Reischborn, Ferat Istrefi og Christopher Børresen. Kaptein Perry Hildebrand er veldig glad for forsterkningene. Laget har ikke mistet noen spillere, hvilket betyr en større konkurranse om plassene.

-Hvordan vurderer du lagets gjennomføring i fjor?

-I fjor lyktes vi ikke å forberede oss tilstrekkelig før kampene, både individuelt og som lag. Så resultataene ble ikke riktig slik vi hadde håpet på, men spillerne gjorde uansett en sterk innsats.

-Hvordan ser dere på årets sesong?

-Det har jo vært vanskelig å få til regelmessige treninger for spillerne, men motivasjonen har ikke sviktet for noen. Alle har kjørt sitt race på egenhånd. Men som det ser ut nå i denne situasjonen er den eneste store forhåpningen at kampene kan gjennomføres.

-Hvilken betydning har NM lag/eliteserien for klubben?

-Det er alltid kult for spillerne å kunne representere sin hjemmeklubb som et lag. De yngre får kjenne på et høyere nivå og hente inspirasjon til å utvikle seg.

Det ble lite å feire i fjorårets serie. (Foto: Espen Hildrup)
(Foto: Espen Hildrup)