Turneringshelgen i Stavanger sprengte rekordene og ble en lærepenge for arrangørklubben.

Juvesen vintercup samlet utrolige 292 deltagere. Det er heftige saker på en turnering som går fra fredag til søndag.

-Det var sinnssykt gøy med så mange folk, men det ble for mange. Vi så det for seint, erkjenner turneringsleder Ole Storhaug.

Til tross for ingen markedsføring eller påmeldingspåminnelser, ble den gamle rekorddeltagelsen sprengt i fillebiter.

-Dette blir en rekord som kommer til å stå til evig tid – vi kommer ikke til å tillate så mange igjen, sier en utslitt turneringsleder. Han medgir at arbeidsbelastningen og stresset var i overkant, men er mest opptatt av at man ikke klarte å tilby den kvaliteten deltagerne er blitt vant med å få når de deltar på Juvesen cup. Deltagerne er vant til å få mange kamper, men denne gang måtte bonusturneringene utgå. I tillegg var turneringen preget av forsinkelser.

Ole Storhaug stod bak 410 kamper i løpet av tre dager.

-Det ble for mye venting for spillerne, sier Storhaug. Det var store forsinkelser i programmet. Fredag kveld var det spill på alle åtte STK-baner fram til midnatt. Lørdag ble det enda seinere. Søndag kveld tok arrangøren beslutningen om å utsette tre av finalene til annen dag fordi spillerne enten var for utslitt eller måtte rekke fly eller sengetid.

For å komme i havn med alle de 410 turneringskampene, ble Bryne Tennisklubbs tre baner og Toppform Solas tre baner brukt gjennom helgen. Mange glade og fornøyde deltagere fikk spilt mye tennis og hadde fine turneringsopplevelser, selv om noen ganske sikkert gjerne skulle spilt enda mer. Helgens lærdom er likevel at det må noen grep til ved neste korsvei.

-Neste gang skiller vi ut noen av klassene. U12 blir plassert en annen helg, da disse klassene nå har blitt såpass store. I tillegg velger vi å satse på Grand Prix en egen helg.

Bare i GP var det 90 påmeldinger – langt flere enn det var plass til. Det gjorde at turneringsledelsen ikke benyttet anledningen til å markedsføre GP ovenfor ITF-deltagerne, slik man har hatt suksess med tidligere når turneringene har vært overlappende.

Her er oversikt over helgens turneringsklasse:

Stavanger Grand Prix damer og herrer – se egen sak

UTR Gold (A) var en ekstra sjanse for de som røk ut av hovedturneringen eller kvalifiseringen av Grand Prix. Til slutt ble Teon Mankel og Peter De Lange stående som finalister i denne klassen. Finalen spilles ferdig i Nederland.

UTR Silver (B) bestod av de beste spillerne som ikke kom med i Grand Prix. Rasmus Møgster Grindheim, Paradis, ble best av de 28 deltagerne i B-klassen. Finalist ble Jørgen Wirak fra Kristiansand.

Klasse C ble vunnet av Brynes Olav Eltervåg. Han slo Bendik Aadnøy Thorvik fra Stavanger i finalen. Totalt deltok 30 spillere i C-klassen.

Klasse D er alltid en meget populær og prestisjetung klasse. 40 deltagere var fordelt på 13 innledende grupper. Kjetil Tengesdal fra Bryne og Gunnar Berge fra Stavanger spilte seg fram til finalen og skal gjøre opp om tittelen seinere denne uke.

Klasse E endte opp med å bli en Bryne-duell i finalen. Odd Ivar Nese slo klubbkamerat Rune Husebø. 24 delteagere totalt fordelt på 8 innledende grupper.

Klasse F ble spilt med grønn ball. Her var Arezo Kanani fra Sandnes Tennisklubb best. Hun slo Ulrik Nygård Mjåland fra Randaberg Tennisklubb i finalen. 10 deltagere totalt i den laveste klassen av Juvesen cup.

Totalt 50 spillere deltok i U12, som var delt inn i U12 grønn og U12 oransj.

U12-klassen ble spilt på Bryne. Her er noen av deltagerne i U12 oransj sammen med turneringsleder Fatih fra Bryne Tennisklubb.
Også finalistene i klasse F fikk en pokal som ruver godt på premiehylla. Arezo Kanani, Sandnes TK og Ulrik Nygård Mjåland, Randaberg TK.
Etne IL: 14 deltagere og 15 supportere tok kjøreturen på 2,5 time fra Etne til Stavanger for å delta på Juvesen vintercup i Stavanger.
Gjengangere under Juvesen cup. Bryne Tennisklubb stilte med totalt 38 deltagere i helgens Juvesen cup. Dette bildet er fra fredag kveld.
Det ble også spilt kamper på Toppform Sola. Her er to gutter fra Etne IL.