Carina Syrtveit var i en egen klasse i helgens Stavanger Grand Prix. 16-åringen avga bare seks games på fire kamper i dameklassen. I finalen vant Heming-spilleren 6-3, 6-0 mot Stavanger-spilleren Kajsa Helgesen, og kunne dermed innkassere pengepremie for innsatsen i Stavanger.

Finalistene i dameklassen i Stavanger Grand Prix: Kajsa Helgesen (15) fra arrangørklubben og Carina Syrtveit (16) fra Heming. (Foto: Henning Frøystein)

I herreklassen viste også Baltazar Wiger-Nordås fryktinngytende takter ved å slå Fredrik Krogh Solheim fra Nesøya i finalen. Den tre år eldre bergensen sørget for at heller ikke herrefinalen ble særlig spennende.

-Jeg servet bra og var stabil fra grunnlinjen. Det var veldig gøy å vinne, sier en sliten GP-vinner, som har planer om å stille på alle GP-ene fram mot sommeren. Baltazar ser også for seg å prøve seg på Future-nivå før turen går til college i USA til høsten.

Det var sjeldent stor påmelding til Grand Prix-turneringen. Det var fullt 32-tablå i herrekvalifiseringen – ikke alle påmeldte kom med i kvalifiseringen. Noen ble satt opp i UTR Gold istedenfor, og fikk derfor likevel valuta for Stavanger-oppholdet.

I dameklassen var det 24 deltagere med.

Fullstendig oversikt over resultatene fra Stavanger Grand Prix

Fredrik Krogh Solheim (15) fra Nesøya spilte seg useedet fram til finalen i Stavanger Grand Prix. I finalen kom han til kort mot en solid Baltazar Wiger-Nordås (18) fra Paradis. (Foto: Henning Frøystein)
Kajsa Helgesen gjorde en flott turnering og spilte seg fram til sin første GP-finale. (Foto: Henning Frøystein)
Fokus. 15-åringen fra Stavanger prøvde å kjempe i finalen, men motstander Carina Syrtveit var hakket for stødig denne gang. (Foto: Henning Frøystein)
Carina Syrtveit fra Heming er klar til å ta imot serve i finalen. (Foto: Henning Frøystein)
GP-vinneren forbereder seg mellom poengene. Det var vanskelig for motstanderne å plukke poeng fra Carina Syrtveit gjennom hele turneringen i Stavanger. (Foto: Henning Frøystein)