Stavangers herrelag og Nordstrands damelag kan ta sommerferie på toppen av 1. divisjonstabellen. Stavanger, som rykket ned fra eliteserien i fjor, har vunnet sine fire første kamper og står med 11 poeng etter litt over halvspilt serie.

Stavanger måtte ut i golden tiebreak i seriepremieren mot Stabekk, og fikk med seg to av tre poeng. Siden det har Marcus Sulen, Cezar Johansson, Marius Tangen, Urban Ekström og Lars Vattøy tatt seg av det meste av motstand. Etter 4-3 over Stabekk, har Stavanger-laget fulgt opp med sterke 5-1 borte mot Asker, og 6-0 hjemme mot både BSTK og Moss 2.

-Første del av sesongen har gått omtrent som forventet. Vi blir bedre jo mer vi kommer inn i sesongen. Målet er å rykke opp til eliteserien, der vi hører hjemme, og det ser lyst ut så langt, forteller Marcus Sulen.

I slutten av august står Heming 2, Bygdøy og Paradis 2 for tur. Heming 2 har den sterkeste posisjonen av de tre så langt, og innehar 2. plassen bak Stavanger.

-De tre siste kampene blir litt tøffere, men som STK1 har spilt de siste kampene, skal det kunne gå mot seier. Vi har et sterkt lag med god bredde, mener Marcus Sulen. Han har spilt alle kampene som ener i år, og har sterke 7-1 på resultattavla så langt.

Marcus Sulen har bidratt sterkt til at Stavanger topper 1. divisjon. (Arkivfoto: Espen Hildrup)

I damenes 1. divisjon troner Nordstrand på toppen etter fem seirer på fem kamper. Paradis følger hakk i hæl, med fire seirer på fire kamper. Med andre ord er det langt fra avgjort hvem som rykker opp til eliteserien. De to lagene møter hverandre i første kamp etter sommerferien, så her er det duket for et realt toppoppgjør som nok begge lag vil mobilisere til.

Maren Mille Tobiassen Reinemo, Inger Johanne Styrmoe Munch Rotevatn, Arshia Vinod Joon, Olivia Marie Kollandsrud har så langt vært de største bidragsyterne til Nordstrand-lagets suksess.

Paradis har vunnet sine fire kamper så langt takket være Sunniva Aadland, Anna Louise Bjørnestad, Stephanie Constanze Amelie Mayer, Linea Louise Lyngsgård-Broddfelt, Daniela Maria Pequeno og Rebekka Collier.